En vanlig dag som anbudsingenjör

Hej på er! Nu var det några månader sedan jag sist fick möjligheten att dela med mig av en bit av livet som trainee på NCC.

Tiden på kalkyl/anbud är slut och jag har lärt mig otroligt mycket som jag kommer ta med mig vidare. Jag fick möjligheten att vara anbudsingenjör för två ”egna” projekt, med mycket stöd och hjälp av kollegor, vilket var väldigt roligt. För att ta fram ett anbud till kund är det mycket att tänka på och ta hänsyn till, inte minst betydelsen av ett platsbesök. Det finns inga vanliga dagar för en anbudsingenjör eftersom både arbetsuppgifterna och arbetsbelastningen varierar. Men här kommer ett exempel på hur en dag kan se ut:

  • 7: Startar upp datorn (kaffet har jag redan druckit)
  • 7–9: Kollar mailen och går igenom att-göra-listan inför anbudsprövningen i eftermiddag.
  • 9: Frukost! Bästa målet på dagen. En fralla (översättning skånska: bulle) och en kopp av det svarta guldet.
  • 9.30-12: Finslipa på tidplanen som ska presenteras i samband med anbudsprövningen, dubbelkolla offerter, tänka igenom om vi har missat något. Kan bli jobbigt då när det väl kommer till kritan.
  • 12: Lunch. Idag åt jag matlåda från gårdagens middag, moussaka! Gött.
  • 12.30-16: Anbudsprövning – genomgång av anbudet med behörig chef. Numera är mycket stor del av alla möten på Teams. Jag tycker att det fungerar jättebra!

    Dags för teamsmöte.

Jag och mina kollegor berättar hur vi har tänkt, vad har vi för kännedom om kunden, vilka risker vi ser, hur bedöms dessa, mm. När anbudsprövningen är godkänd återstår inlämnandet av anbudet. När detta är gjort återstår spänd väntan på tilldelningsbeslutet…

  • 16: Dagen slut! Nu blir det promenad med familjens vovve, Messi. 😊

Väntande brolansering i Skåne

I höstas var jag på projekt Lund-Arlöv 4 spår i Skåne. Om några veckor är det dags att åka ner igen, då är det brolansering! Detta har min kollega Christoffer Eksandh skrivit mer om här. Att delta vid en brolansering av denna storlek är något som inte händer så ofta, så jag är glad att jag har fått den möjligheten. En sån här chans får man bara en gång i livet!

Vi hörs!
/Josefin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.