De var det hele (næsten)

Erik

Att säga att traineeprogrammet snart är slut får våran del är väl kanske en överdrift, det är ju faktiskt en tredjedel kvar. Men att det är dags att ge plats till den nya kullen av traineer här på bloggen, det är en sanning!

Som traineer har 2012/2013-års upplaga fått testa på mycket inom NCC. En av traineerna har jobbat en period i Berlin, någon har varit med och byggt en tunnel under Stockholm, en annan har jobbat med att bygga vindkraftverk i Norrland. Här i Göteborg har en fått se hur en rättspsykiatrisk anstalt byggs upp, medan en annan fått testa på hur det är att jobba i ett geotekniskt laboratorium. En av mina trainee-kollegor går nu hem från jobbet när vi andra precis tagit vårt morgon-kaffe, detta för att han jobbar på NCC´s inköpskontor i Kina. Vi har alla testat på att jobba med inköp till både små och stora projekt, vi har suttit med miniräknare och räknat på anbud, vi har haft på oss varselkläder och hjälm när vi jobbat ute i produktionen och vi har alla gått en mängd olika kurser inom bl.a. juridik, arbetsmiljö och retorik. Men framförallt så har vi varit ett gött gäng som haft otroligt roligt ihop på våra nationella träffar!

Här har vi 2012/2013-års upplaga av traineer på NCC!

Nu när det är ca 6 månader kvar på traineeprogrammet så är det självklart att man börjar fundera på ”nästa steg”. Någon kanske har fått mersmak för att räkna på anbud, vissa kanske har insett tjusningen med att jobba i produktion, andra kanske känner att det där med inköp, det var helt klart min grej! Någon får kanske titeln Entreprenadingenjör, en annan Arbetsledare medan en tredje kanske kan titulera sig som Anbudsingenjör. Någon kanske vill testa på en annan stad eller till och med ett annat land. Men att vi alla kommer ha en stor nytta av våran tid som trainee är helt säkert!

Säger ”over and out” och önskar framtida bloggare här på Studentbloggen lycka till!

          Känn ingen sorg för mig Göteborg

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Pär

    15 oktober, 2013 12:31

    Ett stort tack till Ida och Erik som har skött bloggen på ett storartat sätt. Det har känts tryggt att ha er vid rodret!