Att välja utbildning

Carolina

Carolina

Nu är jag tillbaka på jobbet efter två veckors ledighet. Först och främst vill jag passa på att önska alla god fortsättning på det nya året.

Jag och min sambo firade nyår med några kompisar i Hemsedal, fint men kallt. Vi åkte buss till fjällen och på resan var det mycket diskussioner om studier och utbildningar då de flesta av mina vänner pluggar. Jag påmindes då av när jag skulle välja utbildning, hur svårt det var att veta att jag valde ”rätt”. Att läsa vidare efter gymnasiet är ingen självklarhet men för mig kändes det som det enda rätta. Jag läste naturvetenskapliga programmet på gymnasiet men därefter var jag osäker på vilken utbildning jag skulle välja. Slutligen bestämde jag mig för att läsa lantmäteriteknik på Högskolan Väst i Trollhättan. Det som avgjorde mitt val var att utbildningen verkade intressant och innehöll både teknik och juridik. Det går att utbilda sig till lantmäteriingenjör även i Lund, Luleå, Stockholm och Gävle. Men Trollhättan lockade mig mest p.g.a. närheten hem och möjligheten att komplettera till mäklarkompetens.

Det är säkert flera än jag som har haft svårt att direkt veta vilken utbildning man ska välja. För mig var det viktigt att inte bara tänka på möjligheten att få jobb, utan att det faktiskt var något som passade mig och att studierna verkade intressanta.

Många som jag har pratat med tycker att en del utbildningar inte är verklighetsförankrade. Och visst kan jag tycka att det fanns en del i mina studier som jag aldrig tror att jag kommer att ha nytta av i mitt yrkesval. Men det känns ändå bra att ha helheten. Mest uppskattade jag de föreläsare som hade arbetslivserfarenhet. Gästföreläsare och studiebesök var också bra och gjorde att vi fick inblick i arbetslivet.

Så här i efterhand kan jag konstatera att trots min osäkerhet blev det ett bra val av utbildning.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.