Anbudsskede från ett annat perspektiv

Jag säger hej från ytterligare en rotation på huvudkontoret. Just nu befinner jag mig på min fjärde rotation som är på kalkylavdelningen.

Precis som med inköp var det här en rotation som jag inte hade grepp om och jag visste inte riktigt hur arbetsgången såg ut eller vad jag kunde förvänta mig. Därför var det en bra förberedelse att läsa min trainee-kollega Maxines blogginlägg från kalkylavdelningen. Tack Maxine! 🙂

Nu sitter jag med ett nytt anbudsprojekt där jag mestadels arbetar som en anbudsingenjör men jag är även behjälplig på inköpssidan. Att ha inköp- och kalkylrotationerna intill varandra är en fördel i och med att vi jobbar mycket tillsammans i projektet. Det är lättare att hänga med och förstå båda delarna vilket underlättar både överlämnandet av exempelvis offerter men även kommunikationen.

Ett år på NCC

Nu i september har jag varit på NCC i ett år, haft fyra olika arbetsplatser och fyra olika roller. Det har varit ett spännande år att börja arbeta i, i och med pandemin. Projekten har haft reducerat antal på plats och huvudkontoret har varit ganska tomt. Det har fungerat väldigt bra trots allt men jag ser verkligen fram emot mer levande projekt och huvudkontor där man kan få träffa sina kollegor i verkligheten.

Yoga på NCC:s takterrass.

Joanna (från inköp) och jag ses fortfarande ibland på huvudkontoret och en vanlig rutin vi haft är yoga på vår takterrass innan jobbet eller löpning i Ursvik efter jobbet.

Nedan ser ni bilder från Arninge projektet där jag hade min första rotation förra året, då vs nu.


September 2020 vs September 2021

 

Om lite mer än en vecka åker jag och de övriga traineerna och hälsar på NCC i Göteborg. Där ska vi ha kurs i entreprenadjuridik under två dagar. Det ska bli så roligt att få träffa allihop igen och få utbyta erfarenheter vi alla haft under det gångna året.

Ha en trevlig helg!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Dan Arvidsson

    13 september, 2021 18:08

    Har också jobbat på Ncc under några år , måste säga att det var en av de bättre arbetsgivarna jag haft och vem vet vi ses kanske på yogan …