Utblick

Stråhattar och nödkäk

Så är Almedalen igång igen. Större än någonsin och dessutom valår. Drygt 3400 evenemang trängs på en vecka och många seminarier och debatter är knökfulla. Inkastarna får skolas om till dörrvakter om den här trenden fortsätter…

En annan trend är att Almedalsproffsen med stråhatt och färgglada chinos är i minoritet. Gatorna och torgen har istället intagits av engagerade ungdomar och lite mer ”vanligt folk” med samhällsintresse .

Mat och dryck är en utmaning för besökarna i Almedalen. Visserligen kan det helt plötsligt bli ett bord ledigt – men sådan tur kan man inte räkna med. Många utställare lockar därför med förtäring och lättare tilltugg.

Men mest tankeväckande är Migrationsverkets och UNHCR:s initiativ att bjuda på ”nödmat” – samma små matkakor som utsvultna flyktingar får i flyktingläger runt om i världen.

UNHCR låter almedalsdeltagarna smaka på nödmat. Ger perspektiv på flyktingars utsatthet.

UNHCR låter almedalsdeltagarna smaka på nödmat. Ger perspektiv på flyktingars utsatthet.

NCC är inne på sitt andra rundabordssamtal och i morgon onsdag väntar det stora seminariet där vi tillsammans med tunga politiker ska försöka lägga bostadspusslet.

Hela tiden pågår febril aktivitet i NCC:s monter med Barnens Byggskola.

Hörde lite muttrande från andra arrangörer när barnen spikade som mest.

– Det är värst vilket liv de för…

 

 

 

 

nccalmedalenulf

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!