Social housing ett av svaren på Stockholms sociala utmaningar – nytt avsnitt av Stadspodden ute nu!

Förra veckan lanserade NCC sin undersökning ”Den inkluderande staden” under ett seminarium i Dome of Visions. Stadspodden passade på att förlänga samtalet och diskutera rapporten i ett nytt avsnitt av ”Stadspodden från Dome of Visions”.

Hur ser invånarna i de nordiska huvudstäderna på sin stad? 6 av 10 är oroade över klyftorna som finns i Stockholm. Undersökningen visar också att drygt en tredjedel tror att det kommer att finnas fler hemlösa i den egna stadsdelen i framtiden. Många tycker också att det är dyrt att bo i Stockholm och tror att de själva inte kommer att kunna bo kvar i sin stadsdel i framtiden.

För att diskutera undersökningen bjöd Stadspodden in Per Schlingmann, föreläsare och rådgivare och Viktoria Walldin, socialantropolog från White Arkitekter att tillsammans med NCC:s koncernchef Peter Wågström samtala om de sociala utmaningarna i Stockholm och andra svenska städer. Samtalet leds av Per Ankersjö, tidigare borgarråd i Stockholms stad tillika programledare för Stadspodden från Dome of Visions.

I samtalet diskuteras bland annat social housing som en av lösningarna som borde prövas för att minska klyftorna i staden. Peter Wågström lyfter fram det finska exemplet med lägenheter destinerade till mindre bemedlade som sprängs in i nyproduktionen även i attraktiva områden.

Detta och mycket annat diskuteras i Stadspodden från Dome of Visions.

Anna Lind

Anna Lind

Här kan du lyssna: https://itunes.apple.com/se/podcast/stadspodden/id1104307808?l=en

Trevlig lyssning!

/Gästbloggare Anna Lind, kommunikationsansvarig Dome of Visions, NCC

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.