Omedelbar succé i Almedalen

En intensiv måndag präglad av debatter och Barnens Byggskola. Och omedelbar succé för Dome of Visions, NCC:s vackert belägna "bubbla" i Visby hamn.

Två spännande seminarier drog publik till Dome of Visions, men ryktet hade också spridit sig och många kom förbi enbart för att se Almedalens mest innovativa mötesplats.

Almedalen20150629_1webb

Först ut på morgonen var koncernchef Peter Wågström i en debatt om potentialen för ”vattenvägar” och hur vattenburen kollektivtrafik skulle kunna minska trafikproblemen i Stockholm och även bidra till ökat bostadsbyggande.

Almedalen20150629_12webb

Kring lunchtid kunde NCC och KTH bjuda på information om planerna på Dome of Visions som håller på att byggas på KTH i Stockholm. Där ska den under ett års tid vara en dialogarena för frågor om hållbarhet och innovation. I slutet av september invigs ”Domen” när över 100 astronauter finns på plats för en stor rymdkonferens.

En centrala fråga är hur kvinnor ska lockas till branschen. NCC, Kunskapsskolan och KTH diskuterade vad som krävs för att byggbolagen ska få tillgång till de bästa personerna och bättre spegla samhället.

Almedalen20150629_5webb

På Dagens Industris debattscen inledde NCC:s hållbarhetschef Christina Lindbäck med att berätta om en enkät som visar att studenter inte känner sig rustade för näringslivets krav på kunskap inom hållbarhet. Panelen debatterade friskt och NCC Christina Lindbäck lyfte bland annat fram att det krävs mer av partnerskap och OpenLab-tänk än dagens stuprörstänkande i skolväsendet.

Almedalen20150629_9webb

Varje dag klockan två tar barnen över Dome of Visions. Då startar Barnens Byggskola, i år med kreativa sugrörskonstruktioner!

Almedalen20150628_3webb

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.