NCC:s aktiviteter i Almedalen

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg. För femte året i rad är NCC på plats och årets tema är Den hållbara staden.

För NCC inleds Almedalsveckan på måndagen den 29 juni klockan 13.00 tillsammans med Dagens Industri och seminariet ”Från ord till handling – kan företag och högskolor samarbeta mer för att möta hållbarhetsutmaningar?” Christina Lindbäck, Hållbarhetschef på NCC, debatterar hur företag och högskolor kan samarbeta i större utsträckning för att möta framtidens hållbarhetsutmaningar.

NCC:s huvudseminarium ”Från bostadskris och utanförskap till goda livsvillkor för alla – hur bygger vi framtidens storstad?” behandlar det faktum att under de närmaste tio åren behövs ett nytt miljonprogram i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hur gör vi det möjligt och hur undviker vi tidigare misstag? Debattpanelen består av bland annat Peter Wågström, koncernchef på NCC, Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, Caroline Szyber, KD och Göran Cars, KTH. Seminariet äger rum på onsdagen den 1 juli klockan 13.30 på Teaterskeppet.

Dagligen träffas vi i Dome of Visions

Dome of Visions är vår mötesplats för kreativa samtal om framtidens hållbara samhälle. Välkommen till NCC:s aktiviteter dagligen mellan klockan 10:00 – 18:00 på Strandvägen vid Kallbadhuset (plats H510).

Under vinjetten Heta stolen intervjuar vi experter och för en dialog om aktuella frågor på temat den hållbara staden. Aktuellt program presenteras inom kort här på bloggen samt i sociala medier i och om Almedalen 2015.

Mer information om våra seminarier finns på Almedalsveckans kalendarium.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.