NCC och barnen bygger med sugrör i Almedalen

NCC:s Barnens Byggskola besöker Almedalen även i år. Under handledning av NCC-medarbetare kommer barnen att bygga olika konstruktioner i återvunnet och nedbrytbart material vars form påminner om sugrör.

Håll utkik på NCC:s blogg, Facebook– och Instagramkonto efter barnens konstruktioner. Under helger och eftermiddagar i NCC:s Dome of Visions i Almedalen kommer aktiviteten att vara hög.

Idén till att bygga med ”sugrör” kommer från företaget Strawbees, som har tagit fram moduler för sugrörsbyggen. Sugrörens form och material är lätta att bygga med och möjligheterna är oändliga.

– Barnaktiviteter är kanske inte det första man tänker på när man pratar om Almedalsveckan. Det är många barn på plats och förra året var det fullt hus när vi arrangerade Barnens Byggskola. Det ska bli roligt att se vilka typer av konstruktioner som växer fram, säger Katarina Hoel på NCC.

Barnens Byggskola är en satsning som föddes ur idén att låta sommarlovslediga barn få komma i kontakt med byggsektorn och förhoppningsvis få upp ögonen för vår bransch. Samtidigt erbjuder vi en aktivitet som är gratis och som kan ge både barn och vuxna fina sommarminnen: Ett gott exempel på konkret och angeläget hållbarhetsarbete.

Barnens Byggskola är öppet:
Sön 28 jun kl. 10-17
Mån-tors kl. 14-17
Fre-lör kl. 10-17
Sön 5 jul kl. 10-12

För mer information, vänligen kontakta Katarina Hoel på NCC, katarina.hoel@ncc.se

Fotot är från förra årets Barnens Byggskola i Almedalen.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.