NCC hetast i soligt Almedalen

NCC och Dome of Visions i Almedalen nomineras till utmärkelsen Hetast i Almedalen 2015.

 NCC:are är med som talare, i paneler och rundabordssamtal på ett 30-tal arrangemang, egna och andras under Almedalsveckan. Vår oerhört vackra och innovativa Dome of Visions besöks av mellan 300 och 400 intresserade besökare per dag alltså totalt närmare 3 000 personer. Och NCC:s undersökning inför Almedalen, hur storstadsborna vill lösa bostadsbristen publiceras i DN, SvD, DI och tidningar runt om i landet via TT och diskuteras i sociala medier. Under Almedalsveckan 2015 drar NCC verkligen blickarna till sig på flera olika arenor.

Almedalen20150702_6

Dome of Visions nere i hamnen väcker stor beundran eller som marknadschefen på White Arkitekter konstaterade – Finaste montern i år. Han är inte ensam om att uppskatta Domen. När USA:s ambassadör i Stockholm besöker Domen blir omdömet – Äntligen något konkret och innovativt, och ett stort intresse för att en dubbelt så stor Dome samtidigt byggs i Stockholm på KTH:s campus.

Redan lördagen innan Domen i Almedalen öppnar portarna kommer en spekulant som vill köpa den. Och under veckan kommer sedan flera bud från folk som antingen vill köpa Domen eller låna den för att ha vid nästa stora bygge av bostäder. NCC har emellertid andra planer för Dome of Visions i Almedalen, den är nu på väg till Malmö.

Almedalen20150629_5Almedalen20150629_2

Under Almedalsveckan blir det förutom många intressanta samtal med besökare av Domen åtta olika Heta Stolen-seminarier vid lunchtid varje dag som blir mycket välbesökta. Mellan 30 och 50 personer per tillfälle eller totalt närmare 400 personer har fått lyssna till hur vi ska fixa bostadsbristen, framtidens elvägar, hur vi ska få fler kvinnor till byggbranschen om renovering av miljonprogrammen, hållbara samarbeten mellan företag och universitet, hur NCC kan bidra till att bygga bort barriärer, skapa mötesplatser och minska segregationen, framgångsrik medborgardialog när NCC bygger bostadsområden och så klart om Dome of Visions.

Samtidigt har det pågått samtal, möten och fyra rundabordssamtal i NCC:s huvudhus på Sankt Nikolaigatan i Visby. Rundabordssamtalen samlar vid varje tillfälle 10-12 inbjudna personer från politik, akademi och näringsliv. Samtalen handlar om smartare upphandling, hur vi bygger så att fler har råd, levande stad och nya energikrav.

Redan på måndagen håller NCC:s hållbarhetschef Christina Lindbäck ett mycket uppskattat seminarium i Dagens Industris tält, ”Från ord till handling – kan företag och skolor samarbeta mer för att möta hållbarhetsutmaningar?”. Resultatet blir bland annat att Christina Lindbäck utlovar 10 mentorer från NCC till studenter.

Under NCC:s stora dag är på onsdagen mitt i Almedalsveckan. Då är flera NCC:are först med i andra arrangörers seminarier, sedan hålls NCC:s bostadspolitiska seminarium på temat ”Från bostadskris och utanförskap till goda livsvillkor för alla – hur bygger vi framtidens storstad?” i Teaterskeppet ett stenkast från Domen. Runt 200 åhörare lyssnar till NCC:s koncernchef Peter Wågström, Conny Wahlström (mp), Caroline Szyber (kd), Nooshi Dadgostar (v), Anna König Jerlmyr(m), Mona Sahlin, Göran Cars och Maria Ranka. Direkt efter seminariet har NCC mingel i sin trädgård på Sankt Nikolaigatan i strålande solsken.

NCC:are på plats har gjort en fantastisk insats som talare, paneldetagare, i rundabordssamtal och möten. Andra har kommunicerat i sociala medier och bidragit till att NCC hamnat bland de 20-30 mest omtalade arrangörerna på plats i sociala medier. Detta i tuff konkurrens med 1550 olika arrangörer.

Almedalen och politikerveckan växer för varje år och blir allt mer omtalad. NCC har utvecklat sin närvaro och sticker i år ut som ett innovativt bolag med hållbara budskap.

Anna Trane
Press & PR-chef

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.