Klarblå himmel under intensiv NCC-dag

Strålande sol, inga moln och många många NCC:are i debatter och paneler. I dagens blogg får du en liten inblick från vår Almedalsonsdag.

Solen skiner från en klarblå himmel, ett endaste slöjmoln skymtar. Det blir en varm dag i Visby. Varma dagar brukar bli intensiva. Det blir en intensiv dag på många sätt. Idag är den dagen då vi flest NCC:are i paneler och debatter, det är idag vi har tre Heta Stolen-samtal i Dome of Visions Almedalen och det är idag som vi har NCC:s stora bostadspolitiska seminarium.

IMG_2153Maria Zimdahl, NCC Construction presenterade rapporten ”Sund offentlig upphandling” som BI tagit fram och som Maria varit med att skriva. Just debatten om de offentliga upphandlingarna har växt sig stark under årets Almedalsvecka,

Lotta Werner Flyborg, Property Development pratade aktivitetsbaserade bostäder hos Tengboms Arkitekter. Tänker vi på att dagens minecraftspelande tioåringar är morgondagens bostadsköpare? Egentligen.

Tre samtal om hållbarhet i Dome of Visions Almedalen
Christina Lindbäck, en av de flitigast anlitade NCC:arna, samtalade med Sustainergies om hur studenters idéer från olika branscher kan ge nya infallsvinklar till ingenjörstunga NCC.

image5 

Property Development bjöd in till samtal om hur vi bygger bort barriärer när vi bygger och utvecklar staden. Det som händer mellan husen. Svaret är inte enkelt, men en del av det börjar med dialog.

image3Sist för dagen i Dome of Visions Almedalen stod ett samtal om elvägar, morgondagens lösning för fossilfria transporter. Gunnar Asplund, innovatör oh uppfinnare berättade om tekniken.

Skulle det bli succé även i år för det stora bostadspolitiska seminariet? Om det får andra bedöma, men vi är nöjda. Vi hade fler i publiken är Riksbyggen som höll seminarium i grannlokalen och på samma tid! Peter Wågströms kommentar till den politiska panelen: ”jag ser at ni är ense om att vi behöver samarbeta mer och att ni tycker lika om mycket – det tycker jag är bra”. För att bygga livskraftiga städer krävs nya tankebanor och mer dialog.

Mona Sahlin, regeringens särskilda utredare  stod för det mest applåderade inlägget. Jag blir rädd när jag hör era visioner, det är nu vi måste göra något för att bygga bort utanförskap. Segregationen är tuffare idag än för 30 år sedan, Maria Ranka, vd Handelskammaren i Stockholm inledde med att säga att ”Mona Sahlin är så bra”.

image15  image10

image7  image14

image6Solen skiner fortfarande och vi laddar för en ny dag, men innan dess njuter vi en stund av den gotländska solen, vinden och maten. Vi ses imorgon!

Birgitta Norberg, NCC Roads

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.