Utblick

Kan cykeln förändra staden? Ny podd från Dome of Visions

Vi på NCC är väldigt glada för mottagandet av första avsnittet av Stadspodden från Dome of Visions. Fler än 600 personer har redan lyssnat på första avsnittet om Tactical Urbanism – jätteroligt tycker vi och hoppas att ni är lika sugna på nästa avsnitt som vi.

Redan idag kommer nästa avsnitt och det handlar om ett högaktuellt ämne som ligger oss på NCC varmt om hjärtat – cykling. Trots hagel och snöblandat regn är april månaden när många tar fram cykeln ur förrådet – ett bra val för både hälsa och miljö. Men hur förändras städerna av den ökade cyklingen? Vad behöver politiken göra för att möta efterfrågan från allt fler cyklister? Och hur kommer det sig att det blir så många konflikter i trafiken i våra städer? Dessa är några av frågorna som reds ut i podden.

Programledaren Per Ankersjö möter Tony Grimaldi, VD för Cycleurope som berättar exklusivt om nya cykeltrender i Europa, hur han ser på cykelpolitiken och vilka städer i världen som är förebilder i sitt cykelarbete. Andra inbjudna gäster är Lina E Johansson som är journalist från bland annat P1 och medförfattare till nya boken ”Cykla!”, Lars Strömgren, ordförande i Cykelfrämjandet samt Stella Fare, tidigare Stockholmspolitiker som drev igenom satsningar på cykelbanor i Stockholm redan på 90-talet.

Anna Lind

Anna Lind

Häng med oss när vi pratar om trender och fenomen inom cykling. Trevlig lyssning!

/Gästbloggare Anna Lind, kommunikationsansvarig Dome of Visions, NCC

Gästbloggare

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!