Framgångsrikt hållbarhetsarbete – metoder för att samarbeta med studenter

Tidigare har Sustainergies på NCC:s beställning genomfört en undersökning som visade att svenska studenter gärna jobbar med hållbarhet men att få känner sig redo att praktiskt arbeta inom området. Vad kan det bero på och vad kan vi göra för att förändra detta?

På onsdag, den 1 juli, klockan 11:30 – 12:00 i Dome of Visions i Almedalen kommer NCC tillsammans med Sustainergies diskutera hållbarhetsarbete där studenter och näringsliv möts. Samtalen kommer ha fokus på lösningar, möjligheter för näringsliv och studenter att samarbeta och att ge goda exempel.

– Ökar vi kontakten mellan näringslivet och studenterna på Sveriges universitet och högskolor kommer det att ge starkare och mer kompetent arbetskraft på sikt, men redan idag kan det vara en del i innovationsarbetet för att skapa hållbara lösningar, säger Simon Werbart Flato, en av två verksamhetschefer för Sustainergies.

– Vi har metoder som fungerar och som många fler kan använda sig av. NCC har varit vår partner i flera projekt och vi ser fram emot att dela med oss av fler goda exempel, tillägger kollegan Markus Danell.

Medverkar gör; Markus Danell & Simon Werbart Flato, Verksamhetschefer, Sustainergies. Christina Lindbäck, Hållbarhetschef, NCC.

Välkomna till att delta i diskussionen!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.