Utblick

Fokus i dag i Almedalen: Barn i städerna

Det är måndag i Almedalen och fokus för oss idag har varit diskussionen kring barnrättsperspektiv i stadsplaneringen. UNICEF, Stockholms stad och NCC deltog i ett seminarium på ämnet i Dome of Visions Almedalen modererat av Per Ankersjö.

NCC bidrar till att fler barn får tillgång till rent vatten genom att sponsra UNICEF. Vi stöttar UNICEF:s vatten- och sanitetsprogram i Kina och Östtimor. Samarbetet bygger även på att parterna tillsammans fokuserar på att lyfta barns rättigheter i stadsutveckling. Det sistnämnda var det som vi fokuserade på under dagens seminarium. Se vår film med Christina Lindbäck hållbarhetschef på NCC och Christina Heilborn programansvarig på UNICEF:

Läs mer om NCC:s sponsringsengagemang här.

Som Head of Digital på NCC är det extra kul att se alla som förundras när de ”springer” runt i våra byggprojekt i VR-miljö här i Dome of Visions i Almedalen – bara idag har vi haft ett 100-tal personer som tagit på sig VR-glasögonen. Vi har två kollegor på plats från vår VDC-avdelning som guidar besökarna på ett väldigt proffsigt sätt in i den digitala VR-miljön.

Se bildspel från dagen:

Imorgon har vi tre spännande seminarier i Dome of Visions samt ett Digging battle som redan blivit omskrivet i media. Hoppas vi ses – välkomna!

En sista sak: Glöm inte att följa oss i sociala medier – och följ även våra duktiga trainees på Snapchat!

Bloggare på plats i Almedalen:

Ingela Jerat
Head of Digital, NCC

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!