Fina möten, fullsatta seminarier – och en världspremiär

Vilken vecka vi på NCC har haft här i Almedalen! Fina möten i Dome of Visions, intressanta seminarier och en rolig världspremiär – höjdpunkterna är många och vi är väldigt glada att så många har besökt oss här nere vid hamnen.

Vilken vecka vi på NCC har haft här i Almedalen! Fina möten i Dome of Visions, intressanta seminarier och en rolig världspremiär – höjdpunkterna är många och vi är väldigt glada att så många har besökt oss här nere vid hamnen.

NCC har arrangerat nio egna seminarier i Dome of Visions och NCC:s duktiga experter har varit med på många scener i Visby. Vi har diskuterat allt från digitalisering av byggbranschen, barns rätt i städer och vikten av matematik till hur vi kan bygga inkluderande städer för alla. En höjdpunkt på veckan var när infrastrukturminister Anna Johansson besökte oss i Dome of Visions för att prata om regeringens första nationella cykelstrategi. En livlig debatt och många skratt senare kunde vi konstatera att cykling är ett ämne som engagerar många och att satsning på mer cykelinfrastruktur är ett måste för att kunna nå mål för både hälsa och miljö. Bra tycker vi på NCC!

Världspremiären av Digging Battle, där entreprenörer, vd:ar och politiker möttes i en spännande grävmaskinstävling blev en succé och uppmärksammade vår satsning på cirkulärekonomi i byggbranschen.

Du som har besökt oss under veckan har säkert lagt märke till alla vackra växter i Dome of Visions. På söndag säljer vi våra fina växter, allt ifrån hortensia och lavendel till olivträd – till förmån för UNICEF. Du får välja ett växtpaket av alla härliga växter och som tack köper du ett vattenreningspaket hos UNICEF för 148 kr. Bristen på rent vatten i världen är enorm och ett paket kan rena upp till 17500 liter vatten. NCC skänker motsvarande summa och tillsammans kan vi hjälpa barn och deras familjer att få rent vatten och undvika sjukdomar. Ett fint avslut på en fantastisk vecka.

Ett stort tack till alla som har besökt oss i Dome of Visions under Almedalsveckan i Visby. Dialogen om hur vi bygger hållbara städer fortsätter – följ oss på domeofvisions.se eller här på bloggen. På återseende nästa sommar!

// Anna Lind, projektledare Almedalen

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.