Efter regn kommer solsken

Midsommar blev regnig på många håll och i Visby svepte regnmolnen in när bottenplattan monterades till vår mötesplats under Almedalsveckan. Ett spännande moment då grunden till NCCs eventyta skulle på plats.

Det är verkligen inte vilket bygge som helst. Inspirerad av den amerikanska uppfinnaren, arkitekten och framtidsforskaren Richard ”Bucky” Buckminster bygger vi en kupolformad ”dome” över en plats som vi vill fylla med allt som betyder något för framtiden. Vi kallar denna plats för Dome of Visions. Fem meter hög och 10 meter i diameter kommer denna siluett tillföra ett nytt landmärke i Visby under Almedalsveckan.

Almedalen är en plats för viktiga, ibland oväntade möten och inte minst ett ställe att föra dialog om hur vi vill forma framtidens samhälle. Vi på NCC bygger för framtiden och utformar alla typer av rum – klassrum, badrum, sovrum, arbetsrum, mötesrum, cykelrum och centrum.

Nu bygger vi ett rum i Almedalen, där vi vill prata om hållbara idéer!

Efter regnet börjar nu väggarna komma på plats och solen skiner igen. Oavsett om Visby bjuder på regn eller solsken under Almedalsveckan träffas vi i Dome of Visions på Strandvägen vid Kallbadhuset i Visby. Här ska djärva idéer bytas, spännande diskussioner föras och nya förslag visas. Snart öppnar vi upp dialogen i Visby, du hittar alla NCCs föreläsningar och aktiviteter i Almedalen här www.facebook.com/ncc.ab/events?key=events

Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till Per Stephani, Andrew Larsson och Byggservicegänget på Gotland för deras fantastiska engagemang och starka insats – stort tack!

Thomas Bergfeldt
Affärsstrateg Hållbara Affärer och ansvarig för NCC:s koncerngemensamma satsning Dome of Visions

Thomas

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.