Domen en mötesplats ”alla” pratar om här i Visby

Idag är NCC är inne på femte dagen i Almedalen. Torsdagen blev även den intensiv och full av spännande möten och dialog. Här kommer ett axplock av de aktiviteter NCC deltagit i.

Almedalen20150702_17

Förmiddagen ägnade VD Peter Wågström åt två seminarier där han bland annat diskuterade vilka kompetenser och förmågor morgondagens arbetsliv är i behov av, tillsammans med en panel hos Kunskapsskolan. Därefter deltog han i seminariet hos Sveriges Byggindustrier som hade hushållens skuldsättning på agendan. Under en timme diskuterades skulder, tillgångar, kredit, risker och sänkt ränta. Att vi måste hitta sätt för ungdomar att spara till en bostad var något som togs upp.

Almedalen20150702_7

Trots en fullspäckad förmiddag hann Peter Wågström också gå en sväng förbi Dome of Visions, där han pratade med intresserade besökare.

Almedalen20150702_6

Domen har verkligen blivit en mötesplats ”alla” pratar om här i Visby.  Runt lunch var det dags för Heta stolen i en fullsatt Dome. Under en halvtimme berättade Ulf Nyqvist, VD, Botkyrkabyggen och Madeleine Nobs, affärsutvecklings chef, NCC om projektet Fittja People´s Palace. Projektet där vi jobbat med hållbar renovering i nära samverkan med de boende, som varit med och bestämt. Att vi låter de boende vara med från början blir inte dyrare, det är ett verktyg för värdeskapande, menar Madeleine.

Almedalen20150702_8

Dagens sista NCC-framträdande var på Briggen Tre Kronor och seminariet; Grön energi och svarta siffror, som Pelletsförbundet ordnade. Marie Berglund, Råvaruchef, NCC Roads gjorde en strålande presentation av NCC och det arbete som NCC Roads gör för att leverera de bästa hållbara lösningarna av asfalt. Att kunderna är mer intresserade och efterfrågar miljöanpassad asfalt, är något Marie lyfte fram, vilket bidrar till att vi kan minska vår ”carbon footprint”.

Almedalen20150702_11

Kanske är det solen och värmen som sett till att det är lite mindre trängsel på gatorna i Visby, så här på torsdagen men trots det så är det full aktivitet i varje gränd. Och visst, det är en dag i Almedalen även i morgon, då kommer vi berätta mer om hur NCC tar plats i debatten.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.