Dome of Visions växter gick till rent vatten

I söndags avslutade NCC Almedalsveckan med att ge bort de växter som stått i Dome of Visions. Mottagarna uppmuntrades att donera 120 kronor för Unicefs vatten- och hygienpaket.

Under Almedalsveckan har NCC:s Dome of Visions vid Kallbadhuset varit inbäddad i grönska. Allt ifrån fikonträd till jordgubbsplantor har smyckat domen vilket har fascinerat många besökare som undrat var växterna ska ta vägen efter veckan. NCC beslutade att ge bort växterna till besökarna i domen och uppmuntrade dem samtidigt att köpa ett gåvobevis för Unicefs vatten- och hygienpaket.

På söndagsmorgonen samlades många växtintresserade personer i domen för att hämta en växt. Totalt blev det vatten- och hygienpaket för drygt 7000 kronor, vilket täcker 60 familjers grundläggande vattenbehov. NCC matchar beloppet genom att donera tre vattenpumpar som ger ungefär 750 personer tillgång till rent vatten.

– Det är otroligt roligt att så många hade uppmärksammat att vi delade ut växterna och att alla med värme bidrog till Unicefs arbete. Det känns bra att få avsluta veckan med att bistå familjer med rent vatten, säger projektledaren Katarina Hoel som har ansvarat för NCC:s monteryta i Visby.

Donationen blir ett tillskott till de 64 vattenpumpar som tidigare har installerats i Niger med hjälp av NCC:s donationer. Projektet har hittills bidragit till att 15 000 personer fått tillgång till rent vatten. Niger ligger i en av världens torraste regioner och endast en tredjedel av invånarna på landsbygden har tillgång till rent vatten.

Om du också vill donera pengar till rent vatten så kan du besöka Unicefs gåvoshop på: https://unicef.se/gavoshop/165-vatten-och-hygienpaket 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.