Utblick

Dome of Visions i Almedalen

Dome of Visions är vår mötesplats för kreativa samtal om framtidens hållbara samhälle och kommer att finnas både under Almedalsveckan och från september i Stockholm, vid KTH. Dome of Visions i Stockholm drivs i samverkan mellan NCC och KTH med samarbetspartners och kommer att vara öppen perioden september 2015 – september 2016.

– Röda tråden som får de båda domerna att hänga ihop stavas Sustainability. Framtidens hållbara samhälle kräver nytänkande, nya samarbeten och innovationer. Dome of Visions är en visionär och inspirerande mötesplats som bjuder in till samtal kring en hållbar framtid, berättar Thomas Bergfeldt.

I Almedalen smygstartar NCC med en mindre Dome of Visions med aktiviteter som bjuder in till samtal om hur vi bygger framtidens hållbara stad där man både vill leva, arbete och bo. Dome of Visions i Stockholm kommer ha ett spännande programinnehåll kopplat till fyra programteman; Influenced by Space, Energized by Nature, Empowered by the City samt Challenged by Water. Under dessa teman kommer NCC och KTH tillsammans med flera olika aktörer föra kreativa diskussioner och visa nya spännande förslag på hållbara lösningar.

NCC kommer även under hösten att bjuda in till uppföljningsmöten och fortsätta diskussionerna från Almedalen i Dome of Visions i Stockholm.

Hur går det till att bygga en dome?
– Ja, nu är det tack och lov inte jag som bygger. Till Dome of Visions Stockholm har jag fantastisk expertis till min hjälp från NCC Construction som står för byggarkompetensen ihop med dels vår danska arkitekt Kristoffer Tejlgaard samt vår vinnande rumänska arkitekturstudent Stefania Dinea. Till Dome of Visions i Almedalen hjälper Nybergs Entreprenad på Gotland till med själva byggandet, säger Thomas Bergfeldt.

Vad kommer att hända i domen i Almedalen?
– Ja, det kommer att hända massor! Bland annat kommer man från Almedalen live kunna följa bygget av den stora Dome of Visions i Stockholm. Flertalet aktiviteter kommer att pågå som bjuder in till samtal om hur vi bygger framtidens hållbara stad, säger Thomas Bergfeldt.

Läs mer om våra miniseminarier i Dome of Visions i Almedalen här på vår blogg.

Åsa Thoft

Bäste besökare!

Vi vill gärna veta vad du tycker du om innehållet i våra digitala kanaler, så i samarbete Demoskop genomför vi en undersökning kring det. Vi är väldigt tacksamma om du vill dela med dig av dina tankar genom att klicka på ”Delta” nedan.

Delta Delta inte

Stort tack på förhand!