Det ska va lätt att leva…

Ja, för fastighetsägaren alltså. Vi tycker livet är att utveckla de smartaste boendelösningarna för så många som möjligt.

Ja, för fastighetsägaren alltså. Vi tycker livet är att utveckla de smartaste boendelösningarna för så många som möjligt.

En fiffig placering av balkongdörren, tunga installationer till kök och badrum samlade i husets kärna och en arkitektritning som gör att entrén kan placeras på valfri sida av huset. Det är några exempel på smarta lösningar som vi tagit fram för vår bostadsprodukt NCC Folkboende. Vi vill spara yta för att hålla nere kostnaderna, förenkla underhåll men samtidigt ha ett hus som är tillräckligt flexibelt för att passa så många fastighetsägare som möjligt. Så där håller vi på hela tiden. Bygger, klurar och utvecklar om vartannat.

Det började med att investeringsbidraget slopades 2007. Då blev det svårt att bygga högkvalitativa hyresrätter med rimlig hyra. Men vi på NCC älskar utmaningar.

Vi tog alla bra kostnadseffektiva idéer som vi haft under åren, lånade skamlöst från andra och satte igång att utveckla. Det var början på NCC Folkboende, ett ytsmart punkthus från 5-8 våningar med 4 – 6 lägenheter per våning.

Resultatet blev ett flexibelt hus med hög nyttjandegrad och en mängd smarta lösningar. I till exempel trapphusen har man sparat kvadratmeter genom att låta hisschaktets djup styra trappans utformning och placering. Husen är dessutom byggda i betong. Men trä då säger någon, visst det är också bra men för högre hus tror vi fortfarande mer på betong. Det är bra ur både brand-, ljud- och fukthänseende. Ja, det finns massor av bra exempel men jag stoppar där. Jag tror ni förstår min poäng.

Ulrik Wållberg

Ulrik Wållberg

Jag kan stolt säga att det blivit en succé på många orter. I dag finns drygt 2 000 Folkboende-lägenheter från norr till söder, färdiga eller under produktion.

Vi vill att NCC Folkboende ska vara lätt att bygga, lätt att äga och lätt att tycka om. Ja, för fastighetsägaren alltså. Och det tror jag att många ägare av NCC Folkboende kan skriva under på.

Hälsningar
Ulrik Wållberg, chef bostadsprodukter,
NCC Building Sverige

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Fredrik Hermansson

    12 juni, 2016 18:21

    Bra skrivet Ulrik.

  • Fredrik Hermansson

    12 juni, 2016 18:21

    Bra skrivet Ulrik.