Chans att växa med jobbet

Martin Florin har gått NCC:s interna utbildning Arbetsledarskolan. Det var hans chef Joakim Byqvist som peppade honom att söka. Martin bytte yrke, från träarbetare till arbetsledare.

Martin Florin har gått NCC:s interna utbildning Arbetsledarskolan. Det var hans chef Joakim Byqvist som peppade honom att söka. Martin bytte yrke, från träarbetare till arbetsledare.

Det var fantastiskt att få en intern utbildning som gav mig chansen att växa. Annars hade jag nog på sikt sökt jobb på något annat företag. Man vill ju utvecklas och förnya sig. Utbildningen är bra för både mig och NCC eftersom min erfarenhet blir kvar i företaget.

Jag började jobba på NCC som lärling 2007 och lärde mig yrket som byggnadssnickare. Det första jobbet var att bygga kontorsinredning. Därefter jobbade jag med att bygga hus. Jag har också varit med och byggt en skola i Järvastaden åt Hemsö fastighetsbolag. Idag arbetar jag som arbetsledare på Sergelhuset E03 mitt i Stockholm City. Där bygger vi 36 lägenheter och ett stort hotellkomplex åt Vasakronan. Projektet ska stå färdigt i april 2020.

NCC: s arbetsledarutbildning är en tvåårig, betald utbildning, där praktik och teori varvas. Under utbildningen bjuds lärare från KTH in för att föreläsa om bland annat byggfysik, byggteknik, mattematik och geoteknik. Utbildningen har gett mig otroligt mycket kunskap om till exempel hur olika material fungerar och beter sig i olika förhållanden, samt hur de samverkar tillsammans med andra byggnadsmaterial. Utbildningen har inte bara gett mig teoretisk kunskap utan även nya utmaningar i olika projekt.

För mig är bra kollegor och nya utmaningar viktiga. Det var därför jag tog beslutet att söka utbildningen. Jag rekommenderar varmt Arbetsledarutbildningen, den håller hög klass och ger många möjligheter till utveckling. Dessutom trivs jag riktigt bra på NCC där det är högt i tak och god stämning på arbetsplatserna. Det är kul att ha fått den här utmaningen och samtidigt vara kvar i företaget.

Gästbloggare/Martin Florin, arbetsledare på NCC.

MARTIN FLORIN
Bor: I Strängnäs
Familj: Fru och två döttrar på 10 och 12 år.
Fritid: Konditionstränar, främst löpning men även skidor och cykling. Är medlem i NCC IF.

Dags för ett nytt steg?
Vill du göra karriär inom NCC? Läs mer om våra jobb och utbildningar.

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.