Bygg ihop, bygg över landsgränserna och renovera hållbart

Efter ett stekhett Digging Battle-event med NCC och Loop Rocks under tisdagseftermiddagen fortsatte veckan i Dome of Visions med tre seminarier.

Efter ett stekhett Digging Battle-event med NCC och Loop Rocks under tisdagseftermiddagen fortsatte veckan i Dome of Visions med tre seminarier.

Onsdagen inleddes med seminariet ”Våra städer växer isär – hur kan vi vända utvecklingen genom inkluderande stadsutveckling” där Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd i Stockholms stad, bland annat lyfte problematiken att 213 000 unga i Stockholm vill flytta hemifrån men tvingas bo kvar hemma eftersom det inte finns boendealternativ som passar. Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, (S) betonade att vi måste bygga rätt sorters bostäder och att vi också måste bygga levande städer för att motverka segregation och att städerna växer isär. Något han också kommenterade när vi fick möjlighet att ställa ett par frågor till honom och till NCC:s VD Peter Wågström:

Att bygga ihop våra städer, och i det här fallet att bygga anslutningar mellan städer och till vårt grannland Norge, diskuterades vidare när vi samlade representanter från den västsvenska regionen för att se hur ett dubbelspår mellan Göteborg och Oslo skulle kunna finansieras. Deltagarna summerade bland annat sina önskningar och medskick för framtiden i varsin sommarhälsning. Svante Hagman affärsområdeschef för NCC Infrastructure ville att vi skulle tänka ”out of the box” och försökte sig på att rita just detta.

Sommarhälsning i Dome of Visions, Almedalen 2017. Foto: Tove Rasmussen Stål

Foto: Tove Stål

Madeleine Nobs, Chef för Hållbar Renovering på NCC avslutade dagen i Dome of Visions med att prata om vikten av just hållbara renoveringar tillsammans med Botkyrkabyggen och Mitt Alby. Chris Österlund, VD för Botkyrkabyggen konstaterade att renoveringen av miljonprogrammen och de 1 miljon bostäder som det innebär är en av de största utmaningarna vi någonsin sett i branschen.

Seminarium om hållbara renoveringar i Almedalen 2017. Foto: Erik Mårtensson

Seminarium om hållbara renoveringar i Almedalen 2017. Foto: Erik Mårtensson

Är du inte på plats i Almedalen så sänder vi alla våra seminarier live på Facebook och du kan även titta på debatterna i efterhand på en tid som passar dig: https://m.facebook.com/ncc.ab

Imorgon utser NCC tillsammans med Mattecentrum vem som är bäst på matematik i riksdagen. Missa inte det!

// Tove Stål, presschef Sverige

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.