Ytterligare en pusselbit i NCC-pusslet är lagd

Hej igen! Nu har det gått ett antal månader sedan jag skrev här sist och som alltid så händer det mycket mellan varven. Just nu befinner jag mig på en fyra månaders rotation på Property Development, vårt affärsområde som jobbar med fastighetsutveckling. Efter jul bär det av till min sista rotation, då jag kommer lära mig mer om hur vår industriverksamhet fungerar.

NCC på arbetsmarknadsmässan Kontaktdagarna i Uppsala.

Min traineetid på NCC brukar jag likna vid ett pussel. Mitt första år som trainee handlade först och främst om att hitta hörnbitarna, och sen sakta men säkert lägga ramen. Med endast tre månader kvar av mitt traineeprogram står jag stadigt i min ram, men försöker nu lägga pusselbitarna där emellan. Under mitt traineeprogram kommer jag att ha roterat inom tre av NCC:s fem affärsområden (Building Sverige, Property Development, Industry), men även sex månader på koncernen som innehöll många givande delrotationer.

Ynnest att få se så stor del av verksamheten

För att berätta lite mer kring en delrotation på koncernen hade jag velat belysa vår Treasury-avdelning. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag var lite nervös inför denna rotation då jag kände viss osäkerhet gällande alla begrepp i finansdjungeln. Under rotationen fick jag bland annat lära mig om valutahedgar, ränterisker, likviditetshantering samt kopplingen mellan hållbarhetsfrågor och finansiering. Förutom dessa konkreta lärdomar tar jag också med mig vikten av att alltid våga ställa frågor. Och slutligen att ”det är komplext med pengar” som min kollega uttryckte det.

Jag ser det som en ynnest att ha fått se en sådan stor del av verksamheten under så pass kort tid, och dessutom att ha fått lära känna så många människor. Ett nätverk guld värt och som jag verkligen kommer värna om även efter traineetiden!

Arbetsmarknadsmässa i Uppsala

Slutligen hade jag också velat dela med mig av min jobbdag i onsdags då jag tillsammans med ett gäng kollegor besökte arbetsmarknadsmässan Kontaktdagarna i Uppsala. Under dagen träffade vi många engagerade och nyfikna studenter som fascinerades över att man även som ekonom kan söka sig till bygg- och fastighetsbranschen.

Jag hoppas att jag med detta inlägg gett en positiv bild av traineeprogrammet och vilka fördelar om kommer med att starta karriären på ett stort, börsnoterat bolag som driver samhällsförändring på riktigt. Låter detta intressant så ligger ansökan nu uppe inför nästa års traineeprogram då det kommer finnas positioner för ingenjörer, ekonomer samt även de som är mer intresserande av att gå mot inköp. Ansök innan 15 januari!

Jag önskar er alla en trevlig höst!
/Rebecka

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.