Viktigt med bra verktyg i komplexa projekt

I mitt tidigare blogginlägg berättade jag att min nästa rotation skulle vara inom logistik i projektet Kv Poolen. Jag antog att dagarna skulle skilja sig från mina tidigare rotationer inom projektering och inköp - ett bra antagande. Bara det att min iPhone säger att jag snittar över 10 000 steg/ per dag säger en del.

Stegen kan förklaras av att projektet består av 35 000 BTA, det medför ett stort flöde av transporter, material, verktyg och människor. Ett flöde som är i ständig förändring och kräver att du är med ute på plats.

Viktiga verktyg i komplexa projekt

Jag hade en uppfattning om flöden i byggprojekt innan denna rotation. Men jag inser nu att det bara var en bråkdel av allt. Vid så här omfattande och komplexa projekt är det fördelaktigt att projekt har verktyg som ger en överblick över flödet.

Jag tror det är viktigt att kunna identifiera moment som påverkar alla i projektet. Då kan man minimera risken för krockar, onödiga förflyttningar och mycket mer. Ett verktyg i vårt projekt har varit NCC:s Lossningskalender, som visualiserar transporter och arbetsmoment. Verktyget kan användas av NCC, entreprenörer och leverantörer till NCC på datorn, på paddan eller i mobilen. Jag vill säga till er alla i byggbranschen – om ni inte har tagit hjälp av ett verktyg likt NCC:s Lossningskalender – prova, ni kommer inte ångra er!

Rotationen fortsätter

I min roll som Logistiksamordnare har jag bland annat upprättat APD-planer i Bluebeam, samordnat leveranser med hjälp av NCC:s Lossningskalender, koordinerat lossningszoner och upplagsytor med hjälp av både APD-planer och Lossningskalendern och mycket mer.

Nästa gång vi hörs kommer jag att kunna berätta ännu mer om logistik, för den här rotationen är ännu inte slut.

Ha det fint!
Elsa

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Lasse G

    6 april, 2021 16:18

    Bästa Elsa bra jobbat