Vikten av god kommunikation

Hej!

Hej!

Efter kalkyl gick jag vidare till projektering och projekteringsledning, här har jag varit i en månad. Jag sitter med i tre projekt, två kontorsprojekt bland annat Kineum och ett bostadsprojekt, projektet jag var med att räkna kalkylen för. Alla tre projekten i lite olika skeden.

Det är en hel del olika uppgifter och det jag tänker är en gemensam nämnare är vikten med god kommunikation och tydliga informationsvägar. Detta för att alla som är involverade i projekten skall veta vad och när de ska utföra sina uppgifter som de är proffs på. Ett axplock av uppgifter som jag har gjort är sammanställa beslutspunkter och granskningskommentarer, visualisera tidplaner i tidspressade projekt samt föra protokoll. Detta med att visualisera tidplaner eller information är väldigt viktigt för att man ska ta till sig utmaningar. På NCC jobbar vi i projektstudio när vi projekterar och vara projektörer skall sitta på plats under dagen. Vi använder även en metod när projektörerna får ”äga” sina respektive frågor och sätta upp tider för när de behöver leveranser och beslut från beställare och andra discipliner.

Det som jag tänker att man ska ta med sig från den här rotationen är hur man ska försöka styra och leda genom att inte ta över utan att delegera och stämma av uppgifter. Vilka metoder man kan använda för att få med sig gruppen. Det som den visuella tidsplaneraren som ni ser i bakgrunden på bilden är ett av verktygen.

Nu hinner jag inte skriva mer, det är både sol och fredag i Göteborg!

 

Håll i hammaren

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.