Västlänken ur en arbetsledares perspektiv

Det är äntligen dags för ett nytt blogginlägg från Västlänken, etapp Liseberg. Jag har nu bytt från planerare till arbetsledare och det som jag suttit och planerat för under de senaste tre månaderna ska jag nu få vara med och utföra i verkligheten.

Tillsammans med tre av Lisebergsetappens arbetsledare har jag hand om den dagliga driften. Allt från servicejobb för underentreprenörerna till gjutningar av fyrtio meter djupa slitsmurar ska planeras och utföras i tid. Kontrasten är stor mot att vara tidplanerare, det är mycket att sätta sig in i och många moment som utförs samtidigt.

Den här gången har jag även fått äran att intervjua en av våra arbetsledare, Matilda Wallin

.

Vem är du och vad jobbar du med?

–  Jag heter Matilda och jobbar som arbetsledare för slitsmurar på Västlänken, etapp Liseberg. Jag trivs väldigt bra i min roll.

Vad är det bästa med ditt jobb?

–  Att det händer nya saker hela tiden och att man alltid lär sig något nytt. Jag är så kunskapstörstig och vill lära mig allt. Varje dag är ett perfekt tillfälle för det. Jag tycker också om samarbetet vi har i projektet och all stöttning som jag får av mina kollegor. Alla utmaningar, hinder och problem som uppstår och att man aldrig vet exakt hur dagen kommer bli gör jobbet extra roligt.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?

–  När man har gjort planeringen och det uppstår situationer som gör att tiden blir knapp. Exempelvis när det gäller slitsmurar, där är min viktigaste uppgift att få hit armeringskorgar på planerad tid. De transporteras från Falkenberg och innebär ibland problem, som att korgen inte hinner bli klar i tid på grund av höga kvalitetskrav eller att transporten krånglar på grund av alla speciella dispenser som krävs för den. Det är många problem som kan uppstå under en dag vilket är utmanande, men det är det jag är här för att lösa.

Du är ju den enda kvinnliga arbetsledaren på Liseberg, hur är det?

–  Jag tycker det fungerar jättebra! Dock hade det såklart varit kul med fler kvinnliga arbetsledare. Samtidigt har jag kvinnliga kollegor med andra roller i projektet som jag kommer väldigt bra överens med. Det får mig att inse hur viktigt det är att mer kvinnor söker sig till byggbranschen. Vi behöver varandra.

Slutligen, varför ska man söka sig till NCC?

–  Om du är intresserad av stadens utveckling och byggbranschen tycker jag definitivt att du ska söka dig till NCC. Vi har många stora, intressanta och komplexa projekt. Man blir aldrig fullärd och man kan gå hur långt som helst. NCC är ett fantastiskt företag att växa inom.

På återseende från ett soligt Göteborg!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Tobbe

    22 april, 2022 10:48

    Grymt Axel! bara hoppas vi får dela kontor igen snart!

    • Axel

      25 april, 2022 08:54

      Tack! Definitivt!