Värdefull erfarenhet att ha varit i olika roller

Hej! Några månader (och en skön semester) har gått sedan mitt förra inlägg. Då befann jag mig på kontoret i Helsingborg hos inköpsgruppen och hade fullt upp med att skicka förfrågningar och ta in offerter till olika projekt. Sedan några veckor tillbaka har kontorsstolen och automatkaffet ersatts av varselkläder och bryggkaffe.

Jag befinner mig just nu i Landskrona på projektet Vårbruket & Höstbruket. Det är ett radhusprojekt som omfattar 11 huslängor med 2-6 lägenheter i respektive länga, totalt 53 lägenheter. Projektet är uppdelat i två etapper där första etappen snart är helt inflyttad och överlämnad.

Men även om bygget snart går mot sitt slut är det många pågående moment eftersom alla huslängor är i olika skeden produktionsmässigt. Således är det viktigt att alla moment håller rätt tempo för att produktionen ska bli så smidig och effektiv som möjligt och för att något moment inte ska köra fast. Ett gott samarbete krävs mellan oss och de olika UE som är på plats samt att leveranser kommer till arbetsplatsen i rätt tid.

Provat olika moment

Jag har hunnit med olika saker sedan jag kom till Landskrona. Bland annat gick jag med på besiktning av ett radhus där det nu flyttat in boende. Först hade vi slutbesiktning med en extern besiktningsman och strax innan inflyttning hade vi en till besiktning där även de boende fick delta. Efter den första besiktningen samordnades de besiktningsanmärkningar som dykt upp och fördelades ut beroende på ansvarstillhörighet.

Utöver besiktning har jag mestadels jobbat med våra yrkesmedarbetare och provat på olika moment som de gör. En dag var jag uppe på ett av taken och monterade takpannor och en annan dag fick jag spika panel. Sedan några veckor tillbaka nu har jag varit med och gipsat invändigt i lägenheterna. Det har varit roligt att få arbeta fysiskt, och lärorikt eftersom jag lär mig mer om olika byggnadsdelar och material av att arbeta med det och bokstavligen se det framför mig.

Värdefull erfarenhet

Nu kvarstår bara några månader som Trainee. Tiden har verkligen gått snabbt sedan jag klev in på kontoret i Helsingborg för drygt ett år sedan, men det är inte så konstigt med tanke på allt som jag upplevt längs vägen. På frågan om vad som varit roligast är det svårt att svara. Jag tycker det har varit givande att se hur de olika delarna i företaget hänger ihop och jag är säker på att det är en värdefull erfarenhet att ha varit i olika roller och därmed fått olika perspektiv.

En annan stor fördel med rollen som trainee är att jag fått träffa många olika människor i olika arbetsroller och med olika specialistkunskaper, både anställda hos NCC men också hos andra företag i form av underentreprenörer, beställare och konsulter.

Tack för mig!
/Emma TJ

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.