Våga utmana sig själv!

Hoppas att du som läser har haft en härlig sommar – själv är jag tillbaka denna vecka efter en välbehövlig semester. Sedan vi hördes sist har jag hunnit med att rotera till en ny roll men också en ny avdelning.

Avdelningen som jag tillhör och har tillhört sedan i maj heter ”Strategy and Operations Development”. Här ingår jag i ett litet centralt team som kallas för Transformation Office, som driver turnaround-programmet Sirius som pågår i alla NCC:s nordiska länder.

Reflektioner

Sedan jag lämnade projekt Link Järva Krog har det varit en stor omställning, både sett till mina arbetsuppgifter och mitt arbetssätt. Från att tidigare inte sett längre än till de projekt jag har varit på så har denna rotation krävt att jag har behövt lyfta blicken och på en mer övergripande nivå ha koll på saker och ting.

Jag har fått förmånen att samla på mig ny kunskap som sträcker sig allt ifrån ”att lära känna NCC:s affärsområden bättre”, ”hur vår affär skiljer sig åt i olika länder” till ”nya ordkunskaper i danska och norska”. Att även gå ifrån det mer praktiskt arbete i produktion till ett mer abstrakt knackande i Excel har också varit en stor utmaning.

När jag tittar tillbaka på denna tid kan jag inget annat än att säga – wow vad mycket jag har lärt mig och vilka utmaningar jag har tagit mig an! Jag känner mig tacksam över att jag har fått möjligheten att testa på något som jag aldrig tidigare hade tänkt att jag skulle få göra så här pass tidigt i min karriär. Det har varit häftigt att få ta del av den resan som har gjorts och alla de framgångar som vi har lyckats skörda.

Takterrass på NCC:s huvudkontor i Solna.

Fikapaus uppe på vårt huvudkontors takterrass.

Ha det så gott tills att vi hörs igen!

//Hanna

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.