Vad är så fascinerande med byggbranschen?

Ja, jag som inte har läst samhällsbyggnad/väg-och vatten har ju självklart fått ställa mig den frågan, vad är det som lockar mig till byggbranschen? På temat ansökning till traineeprogrammet kommer här lite inspiration.

Ja, jag som inte har läst samhällsbyggnad/väg-och vatten har ju självklart fått ställa mig den frågan, vad är det som lockar mig till byggbranschen? På temat ansökning till traineeprogrammet kommer här lite inspiration.

Under min tid på NCC har jag hittills besökt tre, för mig, väldigt spännande projekt som NCC har byggt.

Kungliga Musikhögskolan (bild ovan). Som jag tidigare har berättat har jag visst intresse för musik. Därför är bygget av musikhögskolan något som intresserar mig. Varje rum har specialimporterade paneler för väggar och specialutformade tak för exakt korrekt akustik för det instrument som ska utövas i respektive rum. Varje rum är unikt, och i många rum får inga plana ytor finnas. Här finns även en häftig konsertsal, också den med specialimporterade paneler. Tänk om man ändå hade börjat studera musik nu?

Paneler från Spanien

Paneler från Spanien

Blivande konsertsal

Blivande konsertsal

IMG_0068

Cirkus

Cirkus, Djurgården. På samma tema har vi även byggt en tillbyggnad med en ny scen på Cirkus på Djurgården. Där var jag på musikalen Chess för 12 år sedan med min familj innan jag hade någon som helst relation till Stockholm och vad Djurgården har att erbjuda. Idag är det min vanliga motionsrunda och företaget jag jobbar för har bidragit till mer kultur i området.

Dome of Visions, Press breakfast

Dome of Visions, Press breakfast

Dome of Visions, Press breakfast[/caption]

Dome of visions. Stod klart i början av hösten 2015. När jag just hade lämnat KTH. Ytterligare en stark association. Det är ett samarbete mellan NCC och KTH, tillsammans med IVL, Open Lab, Stockholms stad och Uniarts. Mer går att läsa här: http://domeofvisions.se/. Jag hade förmånen att vara där på gruppmöte och lyssna på studentarkitekten som vunnit tävlingen för att bygga den inre delen av domen.

Motalabron_RV50_NCC3785_Square

Motala Bro, Riksväg 50

Ytterligare ett projekt som jag kan relatera till är den nya Motalabron. Motala, staden där jag växte upp, och Pappas favoritprojekt som han rapporterade om varje gång jag kom på besök. Det blev även mammas nya väg till jobbet i Mjölby och ökade trafiksäkerheten i stan då den hjälper till att leda om alla tunga fordon som passerar genom staden. Idag är den med i nästan varje presentation om vad NCC jobbar med.

Tänk att vara del i att bidra till den här samhällsutvecklingen. Och att förstå, och kanske varit del av utmaningarna bakom dessa tekniskt avancerade produkter. Det är häftigt!

Och nu sitter jag här på Södersjukhuset och bidrar till framtidens sjukhus. Det är något att berätta för sina barnbarn om sisådär 100 år.

Vad är byggbranschen för dig?

/Johanna Nehler, trainee NCC

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.