Upplevelser från första dagen

Hej från Sydväst! Som Erik skrev i sitt inlägg förra veckan är det nu dags för oss i MTP 2021 att ta oss in i den omtalade bloggvärlden, med allt vad det innebär. Efter ett exceptionellt överlämnande från förra årets kull uppe i huvudstaden ska det nog gå bra.

Jag började som trainee i augusti och har sedan min första dag fått uppleva en hel del saker. Förutom de två fysiska träffarna i Stockholm med de andra traineerna har jag precis snurrat vidare från min första rotation som genomfördes på kalkyl i Helsingborg.

Innan jag började på kalkyl hade jag en föreställning om att arbetet skulle vara ganska enformigt. Men jag kan nu erkänna att mina dagar har sett väldigt olika ut. För det första är projekten som kalkyleras väldigt olika i sig. Hur man tar sig an ett projekt i anbudsskedet varierar också beroende på bland annat entreprenadform och tillhandahållna handlingar.

Förutom att bekanta mig med det spektakulära kalkylprogrammet MAP har jag fått 3D-modellera för att underlätta mängdarbete, skickat förfrågningar till underentreprenörer och varit med vid olika platsbesök ute på projekt.

Ny skola i Ängelholm

Ett av platsbesöken genomfördes på Villanskolan i Ängelholm, som precis genomgått slutbesiktning och blivit överlämnad till beställaren. Bilden längst upp är från när jag, tillsammans med kalkylgruppen, besökte projektet.
Själva projektet har jag inte varit inblandad i men det förtjänar definitivt att synas i bloggen ändå, som ett exempel på alla de spännande projekt som har pågått och pågår just nu.

I dagsläget befinner jag mig fortfarande på kontoret i Helsingborg, men nu med projekteringsgruppen. Förutom att lära mig allt om projektering, VDC och installationer varvas dagarna med svettiga och rafflande pingisrundor i vår Projektstudio. Kan bara instämma med Eriks ord i förra veckans inlägg om att det är viktigt att ha roligt på jobbet!

På återseende!

/Emma TJ, Helsingborg

 

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.