UNG@NCC på Studiebesök

Denna vecka får bloggen besök av vår Traineekollega Hanna Nilsson som skriver om sitt studiebesök tillsammans med Ung@NCC.

Denna vecka får bloggen besök av vår Traineekollega Hanna Nilsson som skriver om sitt studiebesök tillsammans med Ung@NCC.

En onsdagseftermiddag i slutet av mars samlas några av NCC anställda som känner sig unga i sinnet i entrén på Vallgatan. I väntan på bussen som skall bege sig mot ändamålet delas skyddsskor, västar och hjälmar ut. Turen bär av till kretsloppsanläggningen vid Högbytorp som ska integrera material- och energiåtervinning på ett effektivt och hållbart sätt. El och värme kan produceras ur avfall som annars inte använts till någonting. NCC:s arbete omfattar mark-, betong- och anläggningsarbeten samt bygg- och installationsarbeten i samband med nybyggnad av kraftvärmeanläggningen. Utöver det har även markarbeten för en biogasanläggning utförs och är nu i drift. Båda anläggningarna ska producera både el, fjärrvärme och biogas och det hela ska vara klart slutet av 2019.

Cathrine Velin och Ann Furuvik utanför anläggningen

Ann Furuvik som är platschef för markarbeten guidar oss runt och berättar om anläggningen tillsammans med Leif Blomberg, arbetsledare på projektet. Utöver de häftiga och massiva betongkonstruktioner, 250 000 kubik berg som sprängts bort så är de kilometervis med elkabel som skall förläggas föra att försörja anläggningen. Dagligen är det ca 450 arbetande på plats i produktioner från olika aktörer som kräver otrolig välplanerad samordning av EON och alla inblandade.

Arrangörer för detta studiebesök är nätverket Ung@NCC som riktar sig till kollegor i Stockholmsområdet som är under 33 år i sinnet. Ett fantastiskt sätt att träffa medarbetare som jobbar på olika avdelningar bland annat från NBS, NCC teknik, Building och Infrastructure samt med olika roller tillexempel med på denna träffen var platschefer, projekteringsledare, entreprenadingenjörer, marknasstrateg, ekonomiassistent, ingenjörer mfl. Ung@NCC främjar gemenskap och trivsel bland unga på NCC, verkar för personlig utveckling och hjälper nyanställda till en bra start i företaget. Under mitt år som anställd har de arrangerat studiebesök på Sergelhuset, Södersjukhuset med aktiviteter så som escape room, brännboll och bowling samt träff med VD Tomas Carlsson som pratade med oss i en timme där vi hade möjlighet att fråga allt från karriär, digitalisering, framtiden på NCC eller tips på hur man blir VD.

Jag vilja uppmana att kontakta styrelsen för Ung@NCC och gå med i nätverket när ni blir anställda på NCC i Stockholm!

Eftermiddagen avslutas med god mat och väldigt trevligt umgänge! Tack Ung@NCC och vi ser alla framemot nya spännande träffar 🙂

/Hanna Nilsson

Trainee

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • Pourya

  31 mars, 2019 20:52

  Hej NCC
  Jag är väldigt intresserad av att vara en av er.
  Jag har erfarenhet i bygg branschen hos er som praktikant.
  Med vänlig hälsning
  Pourya
  0720498157

 • Pourya

  31 mars, 2019 20:52

  Hej NCC
  Jag är väldigt intresserad av att vara en av er.
  Jag har erfarenhet i bygg branschen hos er som praktikant.
  Med vänlig hälsning
  Pourya
  0720498157