Traineeperioden ger mig kunskap på både bredden och djupet

Hej, mitt namn är Andreas och jag är trainee i Östergötland på Civil West/South. Det här är debuten för mig här på bloggen och jag har precis avslutat min rotation på inköpsavdelningen.

Under min tid på inköp har jag fått en bättre förståelse för de olika arbetsprocesserna i de olika skedena i projekten. Jag har jobbat i både anbudsprojekt och i pågående projekt. Där har jag har stöttat produktionsledningen med inköp av material och underentreprenörer. För att kunna genomföra projekt med ett bra slutresultat är det viktigt att man redan i anbudsskedet involverar inköp.

I Östergötland har vi kontor på två orter, Linköping och Norrköping. Under min inköpsrotation började jag på Linköpingskontoret för att sedan flytta över till Norrköping då jag skulle jobba i projektet Inre hamnen. Inre hamnen är ett stadsutvecklingsprojekt där gamla hamnområdet i Norrköping rustas upp och en ny stadsdel växer fram. NCC och Norrköpings kommun har ingått ett partneravtal som inkluderar bebyggelse av kajer, gator, kanaler och parkområden.

Ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig

På eftermiddagen samma dag som jag började i Norrköping kom beskedet om att region Östergötland inför striktare restriktioner för att bromsa smittspridningen av covid-19. Detta innebar en omställning för mig. Istället för att arbeta i Norrköping arbetade jag hemifrån. Jag fick tänka om och tänka nytt. Omställningen till att jobba hemifrån har gått jättebra och samarbetet med de ordinarie inköparna har funkat exemplariskt även på distans. Även kurserna inom traineeprogrammet sker digitalt nu. I början trodde jag aldrig att det skulle fungera, men nu måste jag erkänna att jag är positivt överraskad.

Nu har jag precis påbörjat min nya rotation som mättekniker/utsättare och det på plats i Inre hamnen. Äntligen får jag vara på plats och uppleva den fantastiska miljön i hamnområdet.

Något som jag kommer ta med mig framöver är att det inte alltid blir som man tänkt sig men att det alltid finns nya lösningar, bara man är flexibel och vågar tänka nytt!

Ha det så bra så hörs vi snart igen!

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.