Tiden går fort när man har roligt

Det har den verkligen gjort för mig som Master Trainee på avdelning Bostad i Stockholm. Detta blir med tredje och sista inlägg innan vi lämnar över till stafettpinnen till nästa gäng. I samband med det vill jag upplysa att från 1 november kan du söka till nästa års program. Att skicka iväg en ansökan är inget du kommer ångra!

Det har den verkligen gjort för mig som Master Trainee på avdelning Bostad i Stockholm. Detta blir med tredje och sista inlägg innan vi lämnar över till stafettpinnen till nästa gäng. I samband med det vill jag upplysa att från 1 november kan du söka till nästa års program. Att skicka iväg en ansökan är inget du kommer ångra!

Sedan min senaste uppdatering här har jag både påbörjat och avslutat två rotationer samt precis startat en ny. En rotation med vår affärsgrupp, en i produktion som arbetsledare och nu i uppstart med våra projekteringsledare.

Rotation med affärsgruppen

Under min rotation med affärsgruppen lärde jag mig mycket. Att vara med i tidigt skede var nytt för mig och väldigt intressant. Jag var delaktig i ett anbud från början till slut. Där skulle underlag efter förfrågan tas fram. Tider och priser arbetades fram samt risker och möjligheter analyserades och behandlades. Utöver anbudet tog jag del av en annan pågående process. Det gällde ett projekt i fas 1, där gruppen arbetade med förbättringar och optimeringar.
Jag fick även möjlighet att delta på en konferens kring renoveringsbehovet i fastighetsbranschen. Där fokus bland annat låg på hur vi skapar ett klimatneutralt fastighetsbestånd i samband med renovering och ombyggnad. Det var lärorikt att ta del av forskning inom området och inspirerande att höra om hur andra arbetar.

Nyproduktion i Täby Park

Efter sommarledigheten var det dags för mig att rotera, då till projektet Boulevarden och Bersån Täby Park. Projektet omfattar nyproduktion av 163 lägenheter som utförs i samverkan med beställaren. Detta blev min andra rotation som arbetsledare och skiljde sig mycket från min föregående, då denna var på ett nybyggnadsprojekt och den tidigare renovering. När jag kom till Täby i augusti hade skedet med stomresning startat. Att vara på plats under tiden byggnaden växer fram och se hur det momentet kan optimeras för att produktionen ska flyta på bra var givande. Det är kul att se att bra och tidig planering lönar sig.
I bildspelet nedan finns ett axplock från projektet. Alltifrån uppbockning och gjutning och till blandade översiktsbilder varpå man även kan se två av våra andra projekt, Cykelverkstaden och Parkliv.

Ny som projekteringsledare

Från denna vecka är jag tillbaka på kontoret i Solna tillsammans med projekteringsledarna. Under denna rotation är jag med i bygghandlingsprojektering av Inverness kv 3, Danderyd. Projektet omfattar nybyggnation av 170 lägenheter och är det tredje för oss på Invernesshöjden. Det är mycket nytt för min del och mycket att lära, något jag verkligen ser fram emot.

Roligt även efter arbetstid

Utöver allt spännande jag tar del av under mina rotationer finns det massor annat roligt som sker tillsammans med NCC. Under hösten har jag deltagit i två lopp med några av de andra traineerna, Convinistafetten och Tjejmilen. I våras var ett gäng från NCC IF Stockholm iväg över en helg där vi gjorde en massa aktiviteter. Alltifrån att paddla kajak, ridning och vandring till trevliga middagar och sköna yogapass.

Att jag tog beslutet att genomföra NCC Master Traineeprogram är jag oerhört glad för. Det finns mycket att lära sig och massor av trevliga kollegor att lära känna på vägen. Jag ser fram emot vad som komma skall och går snart vidare till min ”4-ever rotation”, många bekantskaper och insikter rikare.

Allt gott!
Fredrica Samuelsson

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.