Tänt var det här!

BOOM! Det skakar i väggarna nästan varje dag när sprängarna skjuter salva på salva bara några hundra meter ifrån etableringen för att inte bli upphunna av krossarna som flåsar dem nacken. 

Varje dag krossar ut tusentals ton sten från berget som sprängts lös. Krossmaterialet lastas direkt på dumper och transporteras ut i väglinjen för att användas som förstärkningslager i den färdiga vägen. Blir det stopp någonstans i denna kedja blir det stopp med utläggningen av förstärkningslager och hela projektet riskerar att försenas.

Hur hade du planerat produktionen för att kunna hålla deadline även om krossen går sönder?

Det är denna typ av frågeställningar som du ställs inför varje dag som entreprenör. Det är ofta flera olika entreprenörer och discipliner inblandade och du är ansvarig för att alla ska kunna bedriva sitt arbete på ett rationellt sätt (Och någonstans däremellan ska du hinna med dina egna). Det ställer krav på dig att du har förståelse för respektive entreprenörs behov. Är du nyfiken och gillar att lära dig nya saker kommer du stortrivas.

Som entreprenör skulle jag vilja säga att det gäller att vara musikalisk. Du ska se till att alla dansar i samma takt men samtidigt kunna tåla att någon trampar dig på tårna (Dvs planera för lite missöden). Det är inte lätt men när allt flyter på som ett självspelande piano är det som balsam för själen.

/Magnus Nilsson

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.