Summering av ett år som trainee

Hallå, jag tänkte börja detta inlägg med några tillbakablickar av det gångna året som trainee och avsluta med en ögonblicksbild över det jag gör idag.

Juni 2020 – uppstart, projekt Kv Poolen. Etablering, stomresning, med mera. Väldigt lärorikt att få vara del i en uppstart av ett projekt många bollar i luften och med stora förhoppningar på resultatet.

September 2020 – hyresgästprojektering, projekt Kv Poolen. Projektering där hyresgästen får utrymme att ge synpunkter på utformning av deras lokaler. Extremt givande att få vara med i denna process, att se bryggan mellan tidig planering och visualisering till realisering i bygghandlingar.

December 2020 – produktionsinköp, projekt Kv Poolen. Inköp av entreprenörer och material till projektet. Väldigt lärorikt att förstå juridiken bakom våra avtal men även att förstå sambandet mellan kalkyl, projektering, inköp och produktion.

Dörrmiljöer ska samordnas

Mars 2021 – logistik, projekt Kv Poolen. Projektet är en levande maskin, en så kallad ”tillfällig fabrik”. Den maskinen omsätter arbete för över 200 personer. Att logistik allt mer får en större betydelse inom ett byggprojekt är inte mer än rätt, det är A och O för att säkerställa goda flöden.

Idag, September 2021 – installationssamordning dörrmiljöer, projekt Kv Poolen. Dörrmiljöer, kanske ni undrar? Mitt svar: en dörr är så mycket mer än bara en dörr. I det här projektet finns det över 900 dörrar, fler än 190 beslagskort, dörrar med upp till 11 funktioner. Det finns åtminstone tre entreprenörer inblandade, med olika gränsdragningar, och allt detta ska samordnas. Det här arbetar vi benhårt med i projektet och jag är övertygad om att det kommer att ge ett positivt resultat i slutändan!

Ha det fint!
Elsa

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.