Spännande att få ett eget projekt och vara med från början

Hejsan. Jag heter Tom Troell och nu är det min tur att dela med mig av min första tid som trainee här på bloggen. Jag är en av årets Master Traineer i Halmstad inom Civil South. Under min första rotation har jag gått som arbetsledare på tre projekt inom ett ramavtal åt ett kommunalt vattenbolag.

Jag har under min första rotation fått vara arbetsledare för ett VA-projekt där en ny dagvattenledning samt en servis skulle läggas till en tomt. Det var väldigt spännande att få ett eget projekt och att få vara med från början, eftersom jag egentligen inte hade koll på vilka arbetsuppgifter som det innebar att vara arbetsledare. Tidigare har jag varit med som yrkesarbetare i produktionen under praktik och sommarjobb. Nu var det kul att få en ny synvinkel på projekten.

Min första uppgift inom projektet var att ställa upp en budgetkalkyl för att ge kunden en aning om vad projektet skulle kosta att genomföra. Efter hjälp av min platschef Per-Olof Svensson hade vi ett budgetpris att lämna över till kunden. Budgetpriset godkändes vilket ledde till en beställning av projektet. Beställningen gjorde att det blev mycket att göra med allt från inköp av material till att samordna med avstängning av vägar och informera boende. Därefter gick jag igenom projektet med yrkespersonalen som skulle vara på plats på projektet. Det dröjde inte lång tid innan den första utmaningen i projektet dök upp, nämligen att det fanns förorenade massor i marken. Men efter att en deponi hittades och massorna kunde köras dit flöt projektet på bra. Projektet är nu färdigbyggt, slutbesiktat och överlämnat till kunden.

Fått vara med på alla delar i projektet

Efter detta projekt var jag med och startade upp två liknande projekt, fast lite större. Det ena projektet är också besiktat och överlämnat och det andra är i slutfasen just nu. Jag tycker att det har varit roligt att vara med i flera mindre projekt för att få vara med på alla delar i projektet, allt från kalkyl till överlämnande av produkten. Under denna första tid som arbetsledare har jag fått många lärdomar som jag kommer ta med mig, såväl att hantera personal som att snabbt ta beslut vid oförutsägbara händelser.

I min nästa rotation kommer jag att flytta in till kontoret i Helsingborg och jobba med inköp. Jag tycker det ska bli kul att lära mig mer om vilka utmaningar som ställs för inköpsavdelningen och på vilka sätt smarta inköp kan leda till ett bättre resultat. Detta får ni höra mer om vid nästa bloggtillfälle. Tills dess, ha det bra!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.