Snart i mål

Hej bloggen! Nu märks det tydligt att hösten är här, kanske mest på dem färggranna bladen och den krispiga luften. Hösten innebär inte bara för oss MTP:are att året håller på att lida mot sitt slut utan även såväl vårt traineeprogram. Ett program som har varit fullspäckad med lärorika rotationer, intressanta träffar, utmanande projekt och mycket skoj längs med vägen. Efter mer än 1 år som trainee känns det en aning pirrigt att det är dags att börja tänka på vad som ska hända efter programmet. Därför vill jag med detta inlägg kort sammanfatta dessa händelserika månader i några punkter.

Traineeprogrammets fördel

Jag tycker definitivt att programmets fördelar har varit den bredd som jag har samlat på mig i företaget och inte enbart i kunskaper utan också bredden i mitt kontaktnät. Nu i efterhand inser jag vilken förmån det har varit att börja min karriär som trainee och alla de möjligheter som har hört programmet till.

Traineeprogrammets utmaning

En utmaning som var ganska påtaglig i början men som sedan har blivit enklare att hantera är att ständigt vara ny på jobbet. Att behöva lämna en rotation när man äntligen börjar känna sig bekväm och hittat sina arbetsuppgifter har som sagt varit tufft men samtidigt väldigt lärorikt.

Traineeprogrammets höjdpunkt

Jag skulle absolut säga att programmets höjdpunkter har varit alla traineeträffar och speciellt den resan som vi gjorde tillsammans till Danmark!

Traineeprogrammets lärdom

En utav dem viktigaste lärdomarna till mig själv är klyschigt nog att ingen fråga är en dum fråga. Att våga ställa frågor och blotta sin okunnighet gör stor skillnad för sin egen utvecklingspotential.

Kort och gått har dessa 14 månader varit helt otroligt och det är ganska roligt att titta tillbaka på vad jag kunde innan programmet startade kontra till det jag kan idag! Nu väntas slutspurten och mina sista två rotationer kommer att ske på projektering och affär. Ser verkligen fram emot den här sista tiden som trainee men också att snart få kliva in i min fasta roll!

Ha det fint!

//Hanna

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.