Slutbesiktning för Produktionsprogrammet 2017

Nu lider denna resa mot sitt slut och en ny tar vid. I veckan hade vi avslutning med Produktionsprogrammet och det var kul att träffa alla igen och höra hur de har haft det under året.

Nu lider denna resa mot sitt slut och en ny tar vid. I veckan hade vi avslutning med Produktionsprogrammet och det var kul att träffa alla igen och höra hur de har haft det under året.

Träffen började med mingel och frukost för att sedan fortsätta med en spännande presentation av Lulu Li, VDC Manager. Hon berättade om användningen av VDC i västlänken projektet som gör det möjligt att se projektet i 3D redan innan det är byggt. Vi fick även ta ett steg in, eller snarare ned, i västlänken i en av nedgångarna med VR glasögon. Där kunde vi med glasögonen uppleva hur det var att gå inuti stationen.

Tobias Holmqvist kom och berättade om sin resa från arbetsledare till den roll han har idag som avdelningschef för Building Sydväst. Han har jobbat 17 år inom NCC och inte haft samma tjänst längre än några år. Det säger mycket om hur många olika vägar det går att ta inom NCC och vilka fina möjligheter det finns att utvecklas inom företaget.

Dagen avslutades med att njuta av solen i Göteborg innan vi tog oss vidare för att spela Bowling och äta middag.

Dag nummer två besökte vi det nästan färdiga projektet Mölndal Galleria. Ett stort projekt där projektchefen Kristian Klingborn mötte upp oss och berättade om projektet. Det är en spännande byggnad där de olika fasaderna går igen inne i gallerian och skapar en känsla av småstad där husens olika fasader byter av varandra.

Dag två avslutades med en utvärdering av programmet innan alla reste ifrån Göteborg hem till respektive stad runt om i Sverige.

Ett år går fort. Speciellt när man varit ny på jobbet några gånger. Det här året har gett mig en insikt i produktionen som jag kommer ha, och faktiskt redan har, stor nytta av i mitt arbete som arbetsledare.

Under mitt år har jag varit på ett mindre projekt med NCCs egna snickare i Nya Hovås, och på en riktigt stor arbetsplats på Tillbyggnad Drottning Silivias Barnsjukhus med underentreprenörer och en hel del tjänstepersoner. Jag har hunnit vara snickare och arbetsledare, varit med och gjort inköp av helikopterplatta och ytskikt till operationssalar. Jag har gått bredvid platschefer, kvalitets- och miljöansvarig och mättekniker. Men framförallt har jag träffat människor. Människor i olika roller med olika bakgrund. Det är dem jag har att tacka för det jag upplevt under mitt år.

/ My Royson, Arbetsledare Building Väst

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.