Skåne Tur & Retur

Hej på er,

Hej på er,

Hoppas veckan varit bra,  själv avslutades förra veckan på topp med att vi i trainee-gänget var på studiebesök till Skåne. Därav lite frånvaro här på bloggen,

Två fullspäckade dagar var planerade där några utav oss stannade ytterligare en dag under helgen. Vi samlades torsdag morgon på kontoret i Hyllie, Malmö, där vi inspirerades av vårt Malmö-kontor och började dagen med en rundvandring. Efter en efterlängtad första kopp kaffe för dagen fick vi därefter höra väldigt spännande dragningar från Håkan Hultberg och Ulf Camper där de berättade mer om NCC:s arbete i Skåne-regionen, pågående projekt och deras roll & resa inom företaget. En väldigt inspirerade förmiddag helt enkelt.

Efter lunch var det dags för resans första studiebesök, där vi trots regn och rusk, började med att besöka projektet Davida som är en ombyggnad av kvarteret med samma namn i centrala Malmö. Fastigheten, som tidigare inrymt Malmö konserthus och ett hotell samt kontorslokaler, kommer genomgå en total invändig ombyggnad. I och med ombyggnationen kommer nya kontorslokaler för Arbetsförmedlingen samt ett hotell med 225 hotellrum & restaurang, åt Choice Hotels, inrymmas. Vi fortsatte vidare under eftermiddagen till dagens andra studiebesök där vi åkte till Neptunigatan som är en ombyggnad till en ny huvudgata med plats för kollektivtrafik, biltrafik samt gång- och cykeltrafik & fem nya broar över Varvskanalen. Som ni förstår var båda besöken väldigt spännande och häftiga att få besöka!

Dag två startade återigen på kontoret vid Hyllie efter en fantastiskt trevligt torsdag-kväll med middag och massa prat för att ta igen och hinna höra vad som hänt sen sist vi sågs. Vi fick under förmiddagen höra Magnus Osbäck hålla en dragning om VDC & VR och hans arbete. Vi fortsatte dag två med tre efterföljande studiebesök där vi innan lunch besökte projektet Fläderblomman. Ett svanenmärkt bostadsprojekt ett stenkast från Malmö-kontoret med 101 planerade hyresrätter. Under eftermiddagen fortsatte vi med besök på Multihuset i Malmö. En fastighet som kommer att innehålla det mesta; ett yttre lager av bostäder, kontor, handel och service samt en kärna bestående av ett parkeringshus. Till det tillkommer en förskola med gård uppe på taket. Ett riktigt spännande projekt helt enkelt!

Innan några utav oss lämnade Skåne för denna gången avslutades vår studie-resa med ett besök på ett av våra häftigaste projekt: nämligen Lunds nya tingsrätt där Måns som är en av mina trainee-kollegor varit med under projektets gång och genomförande. Jag tror att vi alla traineer kan enas om att vi blev oerhört imponerade utav detta projekt, dess storlek och dess utformning. Jag låter bilderna nedan tala för sig själva & rekommenderar starkt om ni har möjlighet att åka eller gå förbi och titta på detta projekt!

 

 

 

 

 

Så för att summera Skåne-resan och förra veckans trainee-träff så tar jag med mig främst två saker i retur till Stockholm igen. För det första, vilka fantastiska projekt vi är med och utvecklar & producerar. Att vara en del i ett stort företag som NCC gör att vi har möjlighet att vara en del utav en bredd och variation utav projekt, vilket är enormt häftigt! Det andra som jag tar med mig är stoltheten över vilka kollegor jag har. En sådan enorm kompetens och begåvning som finns inom företaget inspirerar mig varje dag och är något som jag kommer ta med mig till veckan & framtiden som väntar. Att jag dessutom har världens bästa trainee-kollegor gör inte saken sämre!

Med det önskar jag er en trevlig helg så hörs vi i nästa vecka!

/Maria Sturegård, Trainee Avdelning Hus Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.