Sjuk julIbland blir det inte som man tänkt sig. Sen i oktober har jag haft en halsont som legat kvar i kroppen och gjort sig påmind så fort jag försökt träna och för tre veckor sen vandrade det ner i lungorna. Det är inte särskilt skönt och man blir ganska så låg. När doktorn sen beordrar en att stanna hemma är det bäst att lyda. Alltså har bygget fått klara sig utan mig i någon vecka och det klarar de med all säkerhet alldeles utmärkt. Däremot känner jag mig taskig som stannar hemma vilket kanske är dumt för sjukdom är ju inget man kan rå på men varför är man så? Det där med hur stor roll jobbet får spela i ens liv är kanske något jag kan återkomma till senare.

Nu är bygget i alla fall stängt över jul och nyår och alla har gått hem på välbehövlig ledighet. Onsdagen den 7/1 är vi alla tillbaka och då fortsätter jag skriva som vanligt.Ibland blir det inte som man tänkt sig. Sen i oktober har jag haft en halsont som legat kvar i kroppen och gjort sig påmind så fort jag försökt träna och för tre veckor sen vandrade det ner i lungorna. Det är inte särskilt skönt och man blir ganska så låg. När doktorn sen beordrar en att stanna hemma är det bäst att lyda. Alltså har bygget fått klara sig utan mig i någon vecka och det klarar de med all säkerhet alldeles utmärkt. Däremot känner jag mig taskig som stannar hemma vilket kanske är dumt för sjukdom är ju inget man kan rå på men varför är man så? Det där med hur stor roll jobbet får spela i ens liv är kanske något jag kan återkomma till senare.

Nu är bygget i alla fall stängt över jul och nyår och alla har gått hem på välbehövlig ledighet. Onsdagen den 7/1 är vi alla tillbaka och då fortsätter jag skriva som vanligt.

Hoppas att du har en riktigt skön och vilsam jul och nyårstid.
Varma hälsningar/ Josefin

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


 • NCC Blog

  7 januari, 2009 07:34

  Hoppas du mår bättre Josefin.

  Jag känner igen skuldkänslan som dyker upp då man tar sig ledigt eller är sjuk… men som min chef poängterat så är det arbetsgivarens uppgift att planera för sådant och inget som ska belasta den enskilde medarbetarens sinnesro.

  Tyvärr fungerar inte alltid detta som det är tänkt och arbetsgruppens acceptans kan ju variera…

  Men se till att du tar hand om dig. För ett par år sedan var jag själv inte långt ifrån att gå i väggen trots att jag bara är i trettioårsåldern.

  Som R&D-ingenjör vill jag också tillägga att det kan vara svårt att slappna av under ledigheter (inte ens över jul och nyår). Till skillnad från byggen som stänger och omöjliggör arbete, så finns det nästan alltid en rapport jag borde läsa eller skriva…
  Inte så stor skillnad mot att ha en tenta hängande över sig i skolan faktiskt. 😛

  God fortsättning!

  /Erik¤Erik

 • NCC Blog

  1 mars, 2009 03:11

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.