Semestern närmar sig med stormsteg

Hallå allihop, då var det återigen min tur att ta över stafettpinnen i bloggskrivandet. Det blir även det sista inlägget innan vi tar ett kort uppehåll under semestern. Ledigheterna närmar sig med stormsteg och då kan det trots allt vara skönt med ett litet uppehåll.

Sist vi hördes av befann jag mig i Arlöv på projekt Burlövsbadet och jag befinner mig idag fortfarande kvar här. Veckorna rullar på i vanlig ordning med planering, produktion, samordning, veckomöten och såklart fredagsknacken. Vi hinner även klämma in några problemlösningar under veckorna. Oftast är det nya moment som för med sig spännande utmaningar. Den största skillnaden sedan vi sist hördes av är att jag för var dag som går känner mig allt säkrare i min roll.

Burlövsbadet

Vad gäller Burlövsbadet har vi kommit en bra bit sedan sist. Som ni kan se på bilden är tegelfasaden färdigställd och snart sitter alla partier på plats. Invändigt har plattsättarna fullt upp med plattsättning i bassänger, omklädningsrum och andra fina ytor. NCC:s egna yrkesarbetare har under de senaste veckorna haft fokus på resning av innerväggar samt klä väggar med panel. Väggar ska kläs med ca 10 000 brädor i en rad olika länder samt två olika kulörer. Vad gäller kakel och klinker så har vi även där en rad olika färger och format, för att inte tala om mängden plattor. Men produktionen rullar på bra och vi håller oss i våg med tidplanen.

Mer tid bakom skärmarna

Vi närmar oss sakta men säkert överlämningsfasen vilket innebär en ökad belastning för projektingenjören. Därför har jag och vår projektingenjör satt oss ner och planerat hur vi vill planera vårt arbete inför kommande period. Vi har en del moment att gå igenom och flera punkter som ska checkas av för att säkerställa en smidig överlämning till beställaren. Det innebär att jag nu får spendera mer tid bakom skärmarna för att bland annat dra in relationshandlingar, särskilda garantier och andra viktiga dokument.

Utvecklingen som arbetsledare

Som arbetsledare har jag med tiden fått allt större ansvar och framförallt mycket ny kunskap. I takt med att delar avslutas blir det allt viktigare med tydliga avspärrningar och god logistik. Utvändigt har mark dragit igång sitt arbete och även där blir logistiken avgörande för projektets framdrift. Trots stora ytor, består majoriteten av våra invändiga ytor av ”stora hål” som man enkelt kan trilla ner i. Därför är vi extra vaksamma på att ingen slarvar med skyddsräcken eller annan skyddsutrustning. Detta är bland annat en punkt som jag lägger stort fokus på.

Framtiden

Tyvärr dröjer det tills vi fyller på bassängerna, vilket i sig blir en spännande historia. Det hade inte varit fel med fyllda poler att svalka sig i nu i sommarvärmen. Planen är att påfyllningen sker med start under vecka 41 och jag är i dagsläget planerad till att vara här fram till mitten av september (ca v.37). Så nästa gång vi hörs blir det troligtvis från en ny arbetsplats. Oavsett hur framtiden utspelar sig, ska jag se till att vara den första som tar ett dopp i någon av poolerna.

Men det är fortfarande en bit till dess, så tills vi hörs igen önskar jag och resten av gänget här på Burlövsbadet er en trevlig sommar och härlig semester!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.