Sankta Maria!

Maria

Maria

Tillbaka på jobbet efter jul- och nyårsfiranden, jag hann med det mesta i år. Lugn jul, vilt nyår och så lite magsjuka mitt i mellan:) Genom att min första period på trainee-anställningen precis avslutats och den andra just börjat sitter jag nu på två stolar. Det nya projektet är i ett väldigt tidigt skede, vilket gör att jag får tid att avsluta det gamla.

På projektet Sankta Maria i Alsike där jag arbetat som arbetsledare är alla slutbesiktningar avklarade och de flesta punkter i protokollen av bockade. Men ännu återstår en del arbeten som ska göras de närmaste veckorna.

Jag kanske ska börja berätta lite hur en slutbesiktning går till! Varje disciplin i projektet har en egen slutbesiktning, på Sankta Maria var dessa Bygg, Brand, Tillgänglighet, Styr, Hiss, Storkök, Mark, Vent, El och Rör. Ja som Ni ser är det mycket som ska stämmas av på slutet av ett bygge. Alla besiktningar leds av utomstående besiktningsmän, vilka kommer och granskar de arbeten som utförts. De besiktningar som jag gick med på var främst Bygg men även Brand och Tillgängligheten då de har mycket med NCCs arbete att göra. Vad är det som besiktas då? Jag ska inte gå in på allt för mycket detaljer men några saker som besiktningsmannen för Bygg tittar på är: Skador på ytskikt så som parkett, målade ytor, tapeter, bänkskivor, kakel och klinker, att alla fönster och dörrar fungerar som de ska, att sockel och foder sitter som de ska. Han ser han även till att rumsbeskrivningen efterföljts, vilket är ett dokument som bland annat beskriver vilka material och kulörer som ska användas och vilken fast inredning som skall monteras t.ex. garderober, hyllor, speglar mm. När besiktningen genomförts sänder besiktningsmannen protokoll på de punkter som ska åtgärdas. Min uppgift har då varit att se till att få ”avbockade” protokoll, att punkterna åtgärdats av respektive entreprenad. Vilket inte alla gånger är helt enkelt då många är inblandade.

I morgon ska jag åka ute en sväng till Alsike och åtgärda några besiktningspunkter som jag nu fått information om hur de skall göras. Bland annat sätta upp utrymningsskyltar som saknades, sen ska jag också se efter hur mycket vi har står kvar efter vår tillfälliga etablering. Denna snörika vinter underlättade inte avetableringen. Det ska bli kul att se i hur mycket som gömt sig under snön.

Så här ser projektet Sankta Maria ut idag:

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • NCC Blog

    4 januari, 2011 15:34

    Snyggt hus!¤Erik