Rotationer – En del av traineeprogrammet

Ytterligare en vecka har gått och för tillfället känns det som att tiden bara rusar iväg, tänk att det redan är mars?!

Ytterligare en vecka har gått och för tillfället känns det som att tiden bara rusar iväg, tänk att det redan är mars?!

För mig innebär inte bara detta att en ny månad kickar igång utan det är även dags för mig att göra min första riktiga rotation inom trainee-programmet. Sedan jag började på NCC har jag befunnit mig ute i Nacka och suttit med flera olika förskole- och skolprojekt som vi jobbar med i det strategiska partneringavtal vi har tillsammans med Nacka kommun. Min roll under dessa sex månader har dels varit att biträda i de två projekten som varit igång i produktion men jag har även suttit med i de projekt som är inne i planeringsstadiet och i tidiga skeden.

Jag har haft en fantastisk tid ute i Nacka och jobbat med helt underbara kollegor, bland annat Hannah och Anna som ni ser på bilden. Hannah sitter som arbetsledare på Utskogens förskola och Anna är projekteringsledare och sitter med i flera utav projekten som är igång i Nacka. Under tiden i Nacka är de två några av de duktiga medarbetare som jag fått jobba med och lära känna bättre. Så efter drygt sex månader på en och samma plats känns det både vemodigt och konstigt att lämna både projekt, arbetsuppgifter och framförallt mina kollegor här ute.

Den utmaning som väntar för mig är att jag ska rotera vidare till Group Communication inom NCC där jag kommer delta i det övergripande kommunikationsarbetet inom organisationen. Det känns som ett väldigt spännande och utmanande arbete som ska bli superroligt att jobba vidare med under min resa som trainee.

Just rotationer är en del av trainee-programmet som stundtals känns som en jobbig del då det känns tråkigt att lämna en arbetsplats där man trivs. Men samtidigt innebär rotationen en enorm möjlighet och chans att träffa nya personer och bredda sitt kontaktnät och nätverk samt få testa på nya möjligheter inom företaget. För mig personligen så är rotationerna en av de anledningar till att jag sökte mig till trainee-programmet. Detta då det är en unik möjlighet att få testa på flera olika saker inom NCC och branschen.

Så nu när det är min sista dag, i alla fall för den här gången, i Nacka så tänker jag tillbaka på hur mycket jag växt under min tid här samtidigt som jag blickar framåt och ser med spänning fram emot vad nästa rotation & framtiden har att erbjuda!

Trevlig helg!

// Maria Sturegård, Trainee Avdelning Hus Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.