Reflektioner över ett händelserikt år

Nu är det bara tre månader kvar på traineeprogrammet och efter detta inlägg lämnar vi över bloggen till nästa traineegrupp. Snart tar vi nästa steg i karriären och går ut i våra permanenta roller med traineeprogrammet i bagaget.

Tiden har gått extremt fort och det har varit ett händelserikt år om inget annat. Samtidigt som vi bytt roller, projekt och avdelningar har även organisationens arbetssätt och omvärlden runt omkring oss förändrats. Det har varit en stor omställning där vi har fått lära oss adaptera nya miljöer och snabbt anpassa oss efter omgivningen. Idag är man tacksam för mycket som man en gång tog för givet. För ett år sen tog vi över bloggen på en nätverksträff i Stockholm och i år lämnar vi över stafettpinnen via teams.

Första uppstartsträffen i Stockholm.

Denna vecka har vi haft erfarenhetsåterföring med nästa årskull där vi reflekterade över året som har varit och vad vi har fått med oss under programmets gång. Det har varit många rotationer och utbildningar som tagit plats. Jag själv har hunnit med rotationer inom kalkyl, projektering, arbetsledning, PD och snart går jag även in som inköpare. Mina kollegor i samma traineegrupp har utöver det roterat som KMA, projektingenjör samt andra centrala funktionen i organisationen.

Fördel att vara ny på jobbet

Mars 2021 är vi helt färdiga och då kommer jag att gå ut som arbetsledare på Liseberg. De andra kommer att fortsätta på roller som projektingenjör, centrala inköp, arbetsledning och annat.

Man har varit ny på jobbet ett antal gånger och det har varit inget annat än en fördel att få ta del av så mycket under så kort tid.
Förutom rotationerna och träffarna har vi fått med oss utbildningar i bland annat juridik och ledarskap. Till en början fysiskt i samband med träffar i Stockholm och Köpenhamn och mot slutet digitalt. Den digitala omställningen har gått förvånansvärt bra och programmet har rullat på.

NCC's traineer på tak i Köpenhamn.

Studiebesök och kurspaket i Köpenhamn

Det känns tryggt att snart ha avslutat programmet och gå in i sin permanenta roll. Det har varit ett lärorikt år där man lärt sig mycket om sig själv och organisationen. Det har varit roligt att få träffa och lära känna många fina människor samt bredda på sitt professionella närverk.

Med det sagt lämnar traineegruppen 2019 över stafettpinnen till nästa årskull, tack för oss!

Digital träff.

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Evelina Pihl

    27 november, 2020 14:20

    Vilket gäng!

  • Ingela Jerat, Head of Digital NCC

    30 november, 2020 10:27

    Det har varit så roligt att följa er det här året, tack för att ni delar med er!