Presentation av traineer på MTP

Även om det alltid är kul att skriva om sig själv, är det dags att låta några andra att ta platsen i centrum en stund. Därför tycker vi att det är hög tid att presentera resten av traineerna på MTP som finns runt om i Sverige. Dessa ska också under året gästblogga en gång var, så om det är något ni tycker är extra bra kommer ni få läsa mer av det sen. Först med att skicka in sin text var Prince, därför blir han också först ut att introducera sig själv.

Även om det alltid är kul att skriva om sig själv, är det dags att låta några andra att ta platsen i centrum en stund. Därför tycker vi att det är hög tid att presentera resten av traineerna på MTP som finns runt om i Sverige. Dessa ska också under året gästblogga en gång var, så om det är något ni tycker är extra bra kommer ni få läsa mer av det sen. Först med att skicka in sin text var Prince, därför blir han också först ut att introducera sig själv.

Namn: Prince Jeddi
Avdelning: Building SE Malmö Lund
Rotation: Projekteringsledning/VDC-koordinator

Hej! Jag heter Prince Jeddi, född och uppvuxen i Sveriges finaste stad Malmö. Min resa på NCC började som kompetensbyggare för drygt 3 år sedan. För min del var det en självklarhet att fortsätta på NCC som trainee. För tillfället gör jag min första rotation. Efter drygt 6 månader som arbetsledare på Eftermarknad ska jag nu spendera några månader tillsammans med våra projekteringsledare. Parallellt med detta ska jag jobba som VDC-koordinator. Kommer bli superspännande! May the force be with you, Prince Jeddi

 

Namn: Malcolm Granberg
Avdelning: Building SE Väst
Rotation: Arbetsledare

Jag heter Malcolm Granberg och arbetar på Building West och projekt Humanisten som Arbetsledare för tillfället. Ursprungligen från Göteborg och fastnade kvar på Chalmers och Väg- och Vattenbyggnad. Under de sista åren på skolan hörde jag mer och mer om NCC och att företaget var en trevlig arbetsgivare och tog hem roligare och roligare projekt. Just nu jobbar jag på projekt Humanisten i Göteborg där NCC bygger om, på och till för Göteborgs Universitet, ett stort och komplicerat projekt där hyresgästen fortfarande bedriver sin verksamhet mitt i vårt arbetsområde.

Namn: Johan Bredin
Avdelning: Building SE Hus Stockholm
Rotation: Projektledare

Jag heter Johan Bredin och kommer ursprungligen från Linköping. Sedan gymnasieexamen har jag utifrån studier och arbete varit bosatt i Gävle, Tromsö och genomfört en utbytestermin i Hong Kong. Jag bor sedan två år tillbaka i Stockholm där jag läst en master i fastighet och byggande på KTH. Just nu följer jag med och bistår projektchefen på projektet Signalen, ICAs nya huvudkontor på totalt 40 000 kvm. Projektet är i slutfasen och är beräknat att vara klart efter årsskiftet.

 

Hanna NilssonNamn: Hanna Nilsson
Avdelning: NCC Region Infra Stockholm/Mälardalen
Rotation: Kalkyl

Glad skåning som studerade Väg och vatten på Chalmers och är nu bosatt i Stockholm. Jag valde civilingenjör med inriktning mot Väg och vatten eftersom jag ville jobba med trafiklogistik men under studietiden blev jag mer intresserad av geoteknik och ledarskap. Min master hade inriktning mot Infrastruktur och miljö så beslutet att bli trainee inom region Infra känns väldigt rätt. Under mina först rotationer i produktionen fick jag bekanta mig med projekt både i uppstart och i slutfas. Jag fick testa många olika arbetsuppgifter i olika skeden av produktionen, från arbetsledning och planering till mätteknik, mängda material och inköp. Efter att varit ute ett drygt halvår i produktion har jag precis flyttat till kalkyl där jag ser fram emot nya arbetsuppgifter och utmaningar.

Namn: Petter Hellström
Avdelning: Building SE Bostad Stockholm
Rotation: Arbetsledare

Jag heter Petter och jag började min resa på NCC redan 2012 när jag gjorde Tekniksprånget. Sen dess har jag hunnit bli civilingenjör från KTH inom Samhällsbyggnad med inriktning Husbyggnads- och Anläggningsteknik. Efter många roliga år vid skolbänken är det äntligen dags att komma tillbaka ut i verkligheten och bygga hus på riktigt! Min första rotation inom traineeprogrammet är som arbetsledare i ett bostadsprojekt i Bromma där vi bygger 90 lägenheter. Jag introducerades till projektet redan 2012 under utvecklingsskedet, så det har varit väldigt kul att se utvecklingen sen dess! Arbetsledarrollen är väldigt omväxlande och utvecklande, och jag skulle rekommendera alla att ta chansen att prova den. Det är en av många fördelar med att vara trainee!

Namn: Akram Kaadi
Avdelning: Building SE Malmö Lund
Rotation: Kalkyl

Hej, Jag heter Akram och har läst Väg och vattenbyggnad på Lunds tekniska högskola med inriktning byggproduktion och förvaltning. Mina erfarenheter inom byggbranschen är inte mer än två somrar på ett annat byggföretag och nu det senaste som VDC-koordinator som även var min första rotation inom MTP. Från och med den 3e december går jag över till kalkyl som jag varvar med projektering. Fokuset kommer att vara ett byggprojekt som jag sedan skall agera arbetsledare på. Det känns superkul att jag fått chansen att vara inblandad i ett projekt så pass tidigt.

Namn: Magnus Nilsson
Avdelning: Infrastructure Civil Engineering SE, Region North
Rotation: Arbetsledare

Hej, Magnus heter jag och är arbetsledare på anläggning i Västerbotten. På vår grupp håller vi mestadels på med betong och ett projekt för oss kan vara allt mellan att gjuta en platta, bygga en bro eller ett parkeringshus. Just nu är jag uppe i fjällen (Rajastrand) där vi håller på med dammsäkerhetshöjande åtgärder på en ca 700 m lång betong/jorddamm. I projektet ska vi bland annat förstärka den befintliga jorddammen, renovera en utskovslucka och förbereda anläggningen för fjärrstyrning. I mitt arbete stöter jag därför på allt från mekaniker, elektriker, maskinförare och ställningsbyggare till dykare. Vilket gör arbetet oerhört omväxlande och lärorikt, det är sällan en tråkig/lugn stund.

Namn: Anna Nygård
Avdelning: Avdelning: Building SE Sydväst
Rotation: Projektering

Hej allihopa! Mitt namn är Anna Nygård, jag är 25 år och arbetar idag i Helsingborg. Jag började på NCC under mitt andra år på LTH där jag studerade till civilingenjör i väg- och vattenbyggnad. Jag blev då en del av NCCs Kompetensbyggesprogrammet vilket motiverade mig att söka till MTP efter mina studier. Här är jag i dag, på min första rotation på traineeprogrammet. Just nu sitter jag med i projekteringen av Terminalen 1. Förhoppningsvis har vi en byggstart efter årsskiftet och då ska jag följa projektet ut i produktionen som arbetsledare.

 

Namn: Viktor Börnfors
Avdelning: Infrastructure Civil Engineering SE, Region South
Rotation: Platsgeotekniker

Viktor Börnfors heter jag och är Trainee på Civil South. Jag är just nu i slutet av min första rotation som platsgeotekniker på projektet Lund-Arlöv, fyra spår. Under rotationen har jag bland annat ansvarat för att följa upp produktionens kompakteringsarbeten, gjort schaktbottensyner och uppdaterat projektets ansvariga geotekniker. Utöver dessa vardagliga sysslor fick jag vara med både i planeringsstadiet och under själva lanseringen av två betongbroar. Det var en milstolpe i projektet där vi stängde E6:an i två veckor för att riva vägen, schakta bort en stor mängd massor, lyfta broarna på plats, återfylla, samt återställa motorvägen. Nu ser jag framemot nästa rotation, to be continued…

 

Namn: Jenny Hadorn
Avdelning: Building SE Malmö Lund
Rotation: Arbetsledare

Jag heter Jenny och är uppväxt i Norrköping men flyttade sedan till Lund för att läsa till Civilingenjör inom Väg och Vatten. Under mitt andra år på utbildningen kom jag med i NCCs program Kompetensbygget där jag fick chansen att tidigt komma in i byggbranschen genom att ha praktik på somrarna och flera olika intressanta studiebesök under terminerna. När jag pluggat klart var tanken att jag skulle flytta norrut igen, men så blev det inte.

Jag flyttade till Malmö och började på NCC som Trainee på Building Syd där jag just nu jobbar som arbetsledare på ett husprojekt. Huset ska innehålla en vårdcentral, en Coopbutik, ett apotek, bostäder, kontorslokaler samt en förskola uppe på taket – det är varför projektet kallas för Multihuset. Jag trivs jättebra i rollen som arbetsledare även om det inte alltid är så lätt när man varken kan skånska eller alla verktygs namn. Det bästa är ändå att man varje dag lär sig något nytt och att man aldrig behöver gå sysslolös.

Namn: Rebecca Lord
Avdelning: NCC Building Hus Stockholm
Rotation: Arbetsledare

Till skillnad från många av mina traineekollegor är detta min första roll inom NCC. Jag sökte till traineeprogrammet då jag såg det som en bra start på yrkeslivet med stor möjlighet till personlig utveckling och jag har idag svårt att föreställa mig många andra tjänster där jag skulle ha större möjlighet till att lära mig mer än vad jag har i min roll som trainee på NCC. Hittills har jag varit ute i produktion i rollen som arbetsledare på två olika projekt. Just nu är jag på projekt Sergelhuset, ett samverkansprojekt som drivs tillsammans med Vasakronan som beställare och med Sengun och Veidekke som övriga delentreprenörer. Projektet omfattar totalt cirka 83.000 kvadratmeter där NCCs del omfattar ca 16.000 kvadratmeter bestående av kontor, bostäder och restauranger där jag har rollen som delansvarig arbetsledare för bostadsdelen. De två projekt som jag varit på hittills skiljer sig mycket från varandra och det känns väldigt givande att jag redan nu har fått vara en del av två så pass olika projekt, just denna variation och chans att få ta sig an och testa på flera olika roller är något som jag verkligen uppskattar med traineeprogrammet!

Nästa vecka är det Malcolm som gästbloggar det kommer bli väldigt spännande.
Ha en fantastisk helg nu!

 

 

 

 

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.