Presentation av traineer: Del 2

Äntligen fredag! Under veckan har jag och Emma hunnit gå på NCC julbord för building i väst, det är viktigt att ha kul på jobbet. För att fira helgen passar vi på att presentera resterande traineekollegor.

Äntligen fredag! Under veckan har jag och Emma hunnit gå på NCC julbord för building i väst, det är viktigt att ha kul på jobbet. För att fira helgen passar vi på att presentera resterande traineekollegor.

 

Namn: Jens Morau Ekström

Avdelning: Civil South

Projekt och roll: Proto är ett studentboende och Sagoeken som är en skola. Arbetar där som Entreprenadingenjör/Arbetsledare.

Bakgrund: LTH Väg och Vatten med inriktning mot anläggning. Har tidigare varit med i kompetensbygget.

Något som jag inte visste innan jag började på NCC: Att det är så otroligt intressant med olika stenfraktioner och anläggningsmaskiner.

 


Namn: Frida Hansson

Avdelning: Building Malmö-Lund

Projekt och roll: Jag gör min första rotation på NCC:s interna konsultavdelning Teknik & Hållbarhet. Där gör jag energiberäkningar på byggnader i NCC:s projekt och jag får även göra beräkningar för vissa indikatorer till miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Efter jul ska jag ut i projekt och jobba som arbetsledare.

Bakgrund: Jag är uppvuxen i Skåne och har pluggat Väg- och vattenbyggnad på LTH med inriktning Husbyggnadsteknik. Efter tre års studier ville jag ut och se verkligheten och det var då jag kom i kontakt med NCC för första gången. Jag fick en praktikplats på anläggningsavdelningen (numera kallad Civil South) och jag stannade i ett år. Det var väldigt lärorikt och jag kan verkligen rekommendera att jobba ett år mellan tredje och fjärde året av studierna. När examen närmade sig kändes NCC som företaget för mig och efter att ha hört mycket gott om deras traineeprogram sökte jag mig till det. Nu har jag kommit drygt tre månader in i programmet och jag är supernöjd med mitt val.

Något som jag inte visste innan jag började på NCC: Det används mycket förkortningar och två förkortningar som jag inte hade hört innan jag började på NCC är JAK = Justerad anbudskalkyl och PK = Produktionskalkyl.

 

Namn: Johan Larsson

Avdelning: Infra Services, Stockholm.

Projekt och roll: Tollare, Nacka. Arbetsledare.

Bakgrund: Civilingenjör, Samhällsbyggnad KTH.

Något som jag inte visste innan jag började på NCC: Att man bör plantera i fukthållande jord, inte jordfuktat. ‘tomato tomato’ ej applicerbart i detta fall.

 

 

Namn: Johan Boström

Avdelning: Category Management

Bakgrund: Jag är nyexaminerad Civilingenjör inom Industriell Ekonomi från Linköpings tekniska högskola. Sedan augusti är jag Trainee på NCC:s centrala inköp. Under mina första månader på NCC har jag lärt mig allt från inköpssystem till hur jag går med i någon av NCC:s många idrottsföreningar. När min första rotation nu lider mot sitt slut har jag hunnit få en god förståelse för hur kategoriansvariga arbetar med att utveckla NCC:s inköpsprocesser. Lagom till jul roterar jag vidare till Industry där nya spännande projekt väntar!

Något som jag inte visste innan jag började på NCC: Norska och danska är inte så svårt att förstå, trots allt.

 

Namn: Henrik Sjöstrand

Avdelning: Building Syd (Malmö-Lund)

Projekt och roll: Arbetsledare på ett renoveringsprojekt av kommunhuset i Staffanstorp. Projektet består av uppfräschning och bygge av bibliotek.

Bakgrund: Uppvuxen i Mellbystrand och efter gymnasiet flyttade jag till Lund där jag har bott sedan dess. I Lund studerade jag Civilingenjör inom Väg- och Vattenbyggnad vid LTH samt Ekonomiekandidat inom företagsekonomi vid Lunds Universitet.

Något som jag inte visste innan jag började på NCC: Hur man går tillväga för att få alla inblandade parter på en byggarbetsplats att dra åt samma håll. Det är en ständigt lärorik process som växer fram med tiden.

 

 

Namn: Daniel Andersson

Avdelning: Hus Stockholm

Projekt och roll: Jag är på min första rotation där jag går med biträdande projektchef på Södersjukhuset By70 & 74. Här bygger vi ett nytt försörjningskvarter och en ny behandlingsbyggnad som rymmer sju våningsplan med bl.a. 24 operationssalar, obduktion m.m.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Uppsala men flyttade till Stockholm för 5 år sedan när jag började studera på Samhällsbyggnadsprogrammet på KTH.

Något som jag inte visste innan jag började på NCC: Att man faktiskt lärt sig mer än man trott under sina 5 år i skolan.

 

Trevig helg!

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.