NCC är Pepp!

Hej på er,

Hej på er,

Tänk att det redan är dags för påsk?!? Tiden bara rusar iväg, men antar att det är så när det ständigt händer fantastiskt roliga och utmanade saker runt omkring en. En av dessa fantastiska, inspirerande & peppande saker runt omkring mig just nu skedde förra måndagen då vi fick besök av Pepp.

Pepp är ett mentorskapsprogram riktat mot tjejer på gymnasiet för att uppmuntra dem att välja en ingenjörsutbildning och visa på de oändliga möjligheter som finns inom teknik- och ingenjörsvärlden och vad vår bransch har att erbjuda. Pepp samlar gymnasietjejer, studenter och näringsliv för att kunna skapa olika sammanhang där erfarenheter kan utbytas och jobba med mångfalden inom teknikyrket & väcka intresset för ingenjörsvärlden hos unga kvinnor.

 

Photo: Ella Wirstad/ Pepp

Som ett utav företagen som är med i detta arbete fick NCC förra måndagen därför besök på vårt huvudkontor i Stockholm utav 40 stycken tjejer från KTH men också från gymnasieskolor runt omkring i Stockholmsområdet. Tjejerna fick då höra mer om vad vi gör på NCC men där vi hade ett fokus kring vad som kommer att hända i framtiden med Järvastaden i Solna och de planer som finns för området i stort.

Kvällen började med att vi fick chansen att mingla runt med de tjejer som fanns på plats och där vi även berättade mer om NCC men också branschen i stort och de utmaningar som är framför oss. Därefter delades gruppen upp i fyra delar och de fick gå runt mellan fyra olika stationer inne på huvudkontoret. Den första stationen presenterade och berättade Irene Öman, som är kundansvarig på Property Development, om tankarna kring Järva krog  & hur detta område kommer att se ut i framtiden. Irene pratade även om att Järva krog har siktet på att bli Stockholms cykelvänligaste stadsdel och hur man ska jobba för att detta ska kunna förverkligas.

 

Photo: Ella Wirstad/ Pepp

Därefter fick tjejerna höra mer om vårt nya huvudkontor som kommer placeras och bli en del utav Järvastaden. I ena stationen pratade Christian Rosenhamer om hur tankarna går kring NCC:s nya huvudkontor i Stockholm och hur vi planerar det nya kontoret. I den andra stationen pratade Andreas Svensson, som kommer vara arbetsledare i projektet, hur vi jobbar med modeller & planerar projektet och det nya kontoret. Slutligen, i den sista stationen, fick tjejerna testa på & visa på sina byggkunskaper och bygga något som NCC kunde inspireras utav i framtiden. På 10 minuter för vardera station hinner man inte så mycket men det byggdes allt ifrån inspiration till den nya trappan för huvudkontoret, till broar och vattenrenare. Väldigt inspirerande & imponerande att hinna med dessa konstruktioner på så kort tid!

Förhoppningen som jag & vi från NCC hade av kvällen var att visa tjejer att byggbranschen är till för alla, men även hur roligt och utvecklande det kan vara att jobba i branschen och framförallt inspirera dem till att välja ingenjörsyrket. Kvällen avslutades därefter med den obligatoriska gruppbilden som ni kan se längst upp i inlägget. Att få träffa alla dessa härliga människor inspirerade i alla fall mig otroligt mycket & var ett väldigt peppande inslag och start på min vecka som jag tagit med mig även i denna följande vecka. Önskar er alla en härlig & PEPPande påsk-helg!

/Maria Sturegård, Trainee Avdelning Hus Stockholm

 

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.


  • Rebecca Ahlstrand

    12 april, 2017 17:24

    Tack för ett jätteroligt event! Uppskattat av gymnasietjejerna, KTHtjejerna och projektgruppen!

  • Rebecca Ahlstrand

    12 april, 2017 17:24

    Tack för ett jätteroligt event! Uppskattat av gymnasietjejerna, KTHtjejerna och projektgruppen!