På resande fot

Dags för ny vecka och de uppmärksamma har kanske märkt att det varit en veckas uppehåll i bloggandet, men den som väntar på något gott?!

Dags för ny vecka och de uppmärksamma har kanske märkt att det varit en veckas uppehåll i bloggandet, men den som väntar på något gott?!

En av anledningarna till detta sena inlägg är dock på grund av att traineerna i Stockholm begav sig till Linköping i slutet utav förra veckan. Varför Linköping kanske ni undrar då? Anledningen till detta är nämligen att vi fick möjlighet att besöka Linköpingskontoret men också för att få en större insikt i NCC Supply och dess arbete då de har sitt lager och en del av sin verksamhet i denna härliga stad.

NCC Supply är NCC:s interna grossistverksamhet med fokus på säkra och effektiva inköp som är noga utvalt för att passa vårt företag. Gustaf, som är en av traineerna i Stockholmsregionen, har precis haft en av sina rotationer på denna avdelning och avslutade med att anordna och planera detta studiebesök vilket var väldigt uppskattat av oss resterande traineer.

Programmet för de två dagar vi fick vara på resande fot tillsammans var att vi började torsdagen och resan med att besöka NCC:s kontor i Linköping där vi fick en dragning och presentation om NCC Supply överlag men där vi även hade en workshop i potentiella utvecklingsmöjligheter för verksamheten. Att vi, som kommer från olika bakgrunder och utbildningar, får chans att diskutera och analysera nuvarande arbetssätt inom företaget för att titta på styrkor men också eventuella förbättringsområden tycker jag är fantastiskt roligt och en väldigt stor förmån!

Under eftermiddagen fick vi åka på studiebesök till ett utav NCC:s projekt som är i full gång i Linköping. Ekkällan Arena är ett bostadsprojekt som ligger i området Södra Ekkällan i Linköping och är ett område som har vuxit väldigt snabbt de senaste åren. Områdets närhet till både stadskärnan och rekreationsområden gör det till ett väldigt attraktivt område att både bo och leva i.

Projektet som vi besökte kommer resultera i 47 stycken bostadsrätter i allt från ettor till treor och det kommer även att finnas en tillhörande gård med utegym och en gemensam takterass för de boende. För att summera det hela, ett spännande projekt som vi alla som besökte detta tror kommer bli fantastiskt.

Torsdagen avslutade med middag på stan där vi fick möjlighet att prata av oss om dagens upplevelser. Dag två var inte mindre händelserik den utan rivstartade med att Tommy från NCC Supply pratade om bakgrunden till uppstarten av NCC Montage och än mer fördjupat om NCC Supply där vi bland annat diskuterade vad vi kommit fram till under torsdagens workshop.

Hela resan avslutades med att vi åkte till NCC Supplys lager för att dels få ytterligare förståelse för verksamheten men också för att hjälpa till i den årliga inventeringen. Vi fick helt enkelt en väldigt mycket större insikt i vad Supply jobbar med och vad de erbjuder.

Med det i bagaget önskar vi från trainee-gänget i Stockholm en trevlig helg & en glad midsommar. Så hoppas jag att ni precis som vi tar en glass i sommarvärmen och att det fina vädret förhoppningsvis håller i sig.

// Maria Sturegård, Trainee Avdelning Hus Stockholm

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.