Nytt perspektiv på NCC

Hej alla! Hoppas ni haft en fantastisk höst hittills! Det har varit en händelserik tid för mig, och jag ville ta tillfället i akt att dela med mig av det till er. Innan sommaren gjorde jag en rotation inom inköp, och att ha den bakgrunden och förståelsen för projektinköp har varit en jättebra grund nu när jag har börjat min nuvarande rotation.

Denna rotation gör jag inom Group Purchasing, där jag arbetar med NCC:s inköpsledning och initiativ inom strategi och utvecklingsarbete.

Min tidigare rotation inom inköp avslutades på ett spännande sätt – med ett speciellt inköp av ett sporthallsgolv på fjädrar. Golvet kommer vara platsgjutet, men i betongen gjuts fjädrar in, så när betongen är redo kommer hela golvet att skruvas upp och det bildas en luftspalt under betongplattan. Att få vara med och sätta mig in i detta unika inköp där alla inblandade var lite nya på området var otroligt spännande och lärorikt. En bra avslutning på min rotation helt enkelt.

Rotation på distans

En intressant aspekt av min nuvarande rotation är att jag gör den på distans från Malmö. Inköpsledningen och de jag jobbar med sitter utspridda över hela Sverige och Norden. Tack vare att det är så smidigt att jobba digitalt fungerar det jättebra. Det har varit en fantastisk möjlighet att få göra den här rotationen trots att jag inte bor i samma stad som alla.

Under rotationen har jag hittills fått vara med och hjälpa till i många olika typer av initiativ. Initiativen är utformade för att driva förändrings- och utvecklingsarbetet inom inköp framåt. Jag har bland annat tagit fram nytt material som processer, presentationer och mallar. Dessutom har jag uppdaterat en ramavtalssida i vår inköpsportal och är med i pilotprojektet för ett nytt verktyg som ska hjälpa oss bli ännu mer digitaliserade. Mitt huvudsakliga fokus i detta initiativ är att samla in feedback från projekten och hålla avdelningarna uppdaterade om dess status.

Tre av de initiativ som jag är involverad i börjar nu gå mot utrullning och implementering. Det är fascinerande att lära sig om processen bakom implementeringen och den mängd arbete som krävs. Denna rotation ger mig en väldigt bra överblick över inköp inom hela NCC och allt det hårda arbete som görs i bakgrunden. Jag får insikt i de utmaningar som kommer med att vara en del av ett så stort företag, med så mycket personal, som sträcker sig över olika länder och affärsområden. Det kräver mycket jobb och planering när något ska implementeras och nå ut till alla intressenter.

Från en workshop under konferensen för inköpschefer.

Gett ett brett nätverk

En av de mest givande delarna med denna rotation har varit möjligheten att träffa så många olika människor. Det har varit många möten med nya människor vilket har gett mig ett brett kontaktnätverk, superroligt. En höjdpunkt var att få delta vid den stora konferensen för NCC:s inköpschefer och nyckelpersoner inom Inköp. Det var intressanta föreläsningar, diskussioner, workshops och jag fick träffa många olika personer.

Jag ser fram emot min sista tid som trainee, och jag är tacksam för möjligheten att fortsätta utforska och lära mig inom NCC. Ansökan till MTP24 är nu öppen så passa på att gå in och skicka in din ansökan. Ett beslut du inte kommer ångra!

Ha en strålande dag!

//Tilda

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.