Nytt år, nya tag och nya utmaningar

Välkommen 2021! Mitt namn är Elsa Häggström och jag är Trainee på NCC Building Hus Stockholm. Jag tänkte dela med mig av mina första två rotationer, projektering och inköp, i projekt Kv Poolen - ett projekt NCC bygger tillsammans med Fabege och Hedström & Taube. Inte nog med det, Kv Poolen är en del av en 3D-fastighet vilken Solna Stad och Fabege utvecklar tillsammans. Solna Stad utvecklar en simhall på bottenplan och Fabege ett kontorshus ovanpå.
Illustration över Kv Poolen.

Illustrationsbild över projektet.

Första rotationen – projektering

För er som aldrig har varit med i en projektering kan jag bara säga – vilket jobb! Du får en överblick över projektet som ingen annan.
Jag hoppade direkt in i mängden möten med konstruktörer, arkitekter, hyresgäster, hyresvärdar, med flera.

Samtliga möten har hållits via Teams och granskningar i Bluebeam Revu – en arbetsprocess som skapats till följd av Corona. Den nya digitala arbetsprocessen har gått över förväntan och kommer med stor sannolikhet att fortsätta att tillämpas även utan Corona i bilden. Tänk att det är möjligt att jobba ihop i ett projekt utan att faktiskt träffa varandra IRL – In Real Life.

Datorskärm med deltagarna i Teamsmöte.

Projektets digitala samverkansträff.

Andra rotationen – inköp

Väl vidare till andra rotationen så var det till en stor fördel att jag hade varit med i projekteringen. Jag hade redan fått en god inblick över handlingarna som ska användas för upphandlingen. Jag behövde även vässa entreprenadjuridiken, så det var det bara att beställa hem ”gula boken” eller rättare sagt Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt för byggsektorn. Inte nog med det, jag behövde även djupdyka i NCC:s Inköpsportal – ett verktyg vi använder när vi skapar förfrågningar och avtal.
Om det är något jag tar med mig från den här rotationen är att vassa avtal kan göra stor skillnad för ett projekt.

Gula boken.

Entreprenadjuridikens räddning – ”gula boken”.

Kommande rotation – logistiksamordning

Snart går jag vidare till min tredje rotation och jag kan bara gissa att dagarna kommer att skilja sig ytterligare.

God fortsättning!
Elsa

Skicka kommentar

Din epost adress kommer inte att visas för andra besökare.